1°C

Beograd

Photo: Tanjug AP PhotoMichael Sohn

Izvor: Tanjug

"TO SU BESTIDNE NEISTINE" Predsednik Vučić oštro je prokomentarisao navode da Srbija ugrožava druge!

Srbija ne ugrožava nikoga na Zapadnom Balkanu, i takvi navodi su bestidne neistine o našoj zemlji, izjavio je u Berlinu predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je to i preneo nemačkom kancelaru Olafu Šolcu u njihovom razgovoru.

Na konstataciju novinara da svaki dan iz regiona i Evrope upozoravaju da neko nekoga ugrožava na Zapadnom Balkanu, pod uticajem Putina, misleći na Srbiju, i pitanje kakav je njegov odgovor na to, Vučić je rekao da nikada ne koristi priliku, ni u bilateralnim razgovorima, niti na konferencijama za štampu, ne kritikuje druge, smatrajući to merom pristojnosti, ali da su svi takvi navodi “bestidne neistine”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Za sve koji kažu da Srbija nekoga ugrožava, to je bestidna neistina. To sam rekao i Šolcu, i javno, i ministarki Berbok kada je bila u Beogradu i to ponavljam stalno. A, da li ja govorim istinu, ili ti drugi, vereme je pred nama, pa će to moći da potvrdi ili negira i sam Šolc”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, činjenice će morati da budu potvrđene ili negirane.

“Naša reč nešto znači, videćete ko govori istinu”, naglasio je Vučić.

Na pitanje da li je razgovor sa Šolcom bio težak, kao što je i očekivao, Vučić je rekao da se, kada se čuje koje su teme u pitanju, jasno da razgovor nije bio lak.

“Kada razgovarate sa Nemačkom, uvek morate da imate najveću dozu odgovornosti i ozbiljnosti, ali Šolc je učinio sve da imamo izuzetno konstruktivan, sadržajan, fer i dobar razgovor”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će podržati nemačke investicije u Srbiji, Šolc je rekao da su bilateralni ekonomski odnosi dve zemlje dobri, i da je to znak šta žele da urade i na dalje tokom ove godine i u narednom periodu.

Vučić je na pitanje novinara o uvođenju sankcija prema Rusiji istakao da se Srbija ozjasnila po političko-pravnom pitanju sukoba u Ukrajini.

Mi smo se nedvosmisleno jasno izjasnili po političko-pravnom pitanju sukoba u Ukrajini, kao neko ko se nalazi na putu EU imamo obavezu da se postepeno usklađujemo sa stavovima Unije, Srbija ima drugačiji odnos po pitanju KiM i zato mi imamo mnogo drugih problema, a podsećam da je Srbija bila pod sankcijama čitavu jednu deceniju.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar