4°C

Beograd

Photo: FOTO TANJUG JADRANKA ILIC

Izvor: Tanjug

VAŽNA VEST ZA SVE Predsednik Vučić najavio veće plate i penzije za građane, pomoć majkama i mladima! (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će, ukoliko ne bude većih problema u narednom periodu, biti povećanja plata i penzija, dodajući da će od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke tražiti “pomeranje” švajcarske formule za izračunavanje penzije u kriznim vremenima.

“Nećemo menjati švajcarsku formulu, ali tražićemo od MMF-a i Svetske banke značajno pomeranje švajcarske formule u kriznim vremenima, u naredne dve godine, da bismo penzionerima mogli da pomognemo da povećanje penzija u potpunosti prati povećanje plata”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik je istakao da će se, ukoliko se održi stabilnost i ako ne bude težih problema u narednom periodu, ići na značajnije povećanje penzija i plata.

PREDSEDNIK OTVORENO O SITUACIJI NA KIM Evo šta je Vučić rekao o dijalogu Beograda i Prištine! (VIDEO)

“Ali će penzije morati da prate plate, da ne bi penzioneri bili zakinuti”, rekao je Vučić

Predsednik Vučić je podsetio mlade da će od 16. do 31. maja moći da se prijave za pomoć države od 100 evra, koja će biti isplaćena od 1. do 3. juna.

Govoreći o pomoći mladima, Vučić je rekao će država morati da im ponudi i bolje obrazovanje.

“Naše je da pružimo dobro obrazovanje, dobro zdravstvo i jednaku šansu da dobiju posao”, rekao je Vučić.

On je rekao i da bi trebalo da se povećaju ulaganja u dualno obrazovanje, u koje je uključeno 10.000 ljudi, te da taj sistem mora da se proširi na univerizetet, gde je bilo otpora.

“To je naša komparativna prednost u regionu”, dodao je Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA Istakao je da uloga vlasti nije da podizali javnom mnjenju već da vodi računa o interesima zemlje! (VIDEO)

Predsednik Vučić je u svom obraćanju naciji najavio  i da će Vladi Srbije predložiti da su sledećem budžetu pripremi dodatne mere za podsticanje nataliteta.

„Predložiću dodatne mere za dalji podsticaj porodicama s decom, posebno samohranim majkama, jer sve ovo što radimo nema nikakvog smisla ako nema ko da nas nasledi“, rekao je predsednik Srbije.

On je rekao da podsticajna mera pomoći kupovine stanova za porodice s decom ne ide baš sjajno, jer je samo jedno rešenje doneto u Somboru, a da se o još devet zahteva odlučuje.

„Zato molim žene da nam se jave da dobiju do 20.000 evra, jer imamo prazne stanove za vojsku i policiju i moj predlog Ani Brnabić će biti da ih damo po ceni od 400 evra, 350 evra ili po 300 evra po kvadratu damo sirotinji i radnicima. Ima 1.800 stanova, da damo ljudima u manjim mestima koji stvarno nemaju gde da žive“, istakao je predsednik.

Dodao je da će država nastojati da im pomogne dugoročnim kreditima ako ne budu imali novca, ni po toj niskoj ceni da ih kupe.

„Da nam ne zjapi prazno, jer zbog porasta standarda nemamo veći, nego manji natalitet. Tamo gde možemo da pomognemo da Vlada za sledeći budžet pripremi dodatne mere za dalji podsticaj porodicama s decom, posebno samohranim majkama, jer sve ovo što radimo nikakvog smisla nema, ako nema ko da nas nasledi“, zaključio je Vučić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar