6°C

Beograd

Photo: Printscreen YouTube

Izvor: Happy BSC

"ŠTO NAM PERSIRATE?" Vučić iz srca EVROPSKE UNIJE poslao jasnu poruku svima koji pritiskaju Srbiju! Pročitajte šta je rekao o SANKCIJAMA RUSIJI (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je najavu visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja da će pozvati sve zemlje Evrope koje nisu uvele sankcije Rusiji da to učine. 

- Što nam persirate? - odgovorio je Vučić na pitanje novinara. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Odluke donosimo u skladu sa interesima Srbije! - poručio je Vučić.

ALBANCI NEĆE IĆI KAKO STE ZAMISLILI! NEĆETE NAS SLOMITI! Vučić iz Brisela najavio moćan odgovor Srbije LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO

"Samo Srbija se drži principa"

Kada je reč o statusu Ukrajine, kandidata po "kiparskom modelu", Vučić kaže da kada Srbija donese odluke, one nešto znače.

- Ukrajinci su nam prijatelji, a kada je reč o principima, gde god pogledate u svetu shvatićete da principa nema i da se principa drži samo Srbija.

Kaže da "moramo da razumemo da je za nas važno da se držimo morala u donošenju odluka, a mi jedino možemo da se držimo javnog prava".

- Ako mislimo da ćemo zbog toga da pobedimo, ili da od toga imamo koristi, nećemo - rekao je Vučić.

Na pitanje čemu da se nadamo, predsednik kaže da se nada razgovoru. U Srbiji, kaže, imamo problem u smislu da teško razumemo da se nešto menja.

Vučić je istakao da Srbiju čeka mnogo problema u trenutku kad će 25 odsto stanovnika planete ostati gladno zbog rata u Ukrajini.

- Ne znam kakve će sankcije biti uvedene Rusiji. Odakle ćemo mi naftu da dovezemo? Dovozićemo je tankerima, ali ko će da plati to osiguranje. Odrekli smo se dela akciza, i na sve to sada smo uspeli da za pet odsto smanjimo cenu, ali teško nam je da to vratimo. A šta ćemo sa gasom od kojeg smo 100 odsto zavisni? Šta ćemo sa industrijom i fabrikama? Imamo gomilu problema na dnevnom nivou i voleo bih da razumemo da nam pozicija nije laka - istakao je Vučić.

Vučić kaže da je zadovoljan današnjim razgovorima, ali da nije srećan sveukupnom situacijom i da ne želi da priča bajke.

- Mene interesuje moja zemlja, moj narod i građani naše zemlje. Srbija mora da živi i koliko god budem mogao da se borim za vitalne i nacionalne interese, to ću i raditi. Nemam lične strahove, ja sam politički veteran, ovo mi je poslednji mandat kao predsedniku i moje je da uradim sve što mogu za svoju zemlju.

Na pitanje o energentima, Vučić kaže da nisu ni započeti pregovori sa ruskom stranom o gasu, ali će biti gotovi za nekih 15 dana. Preko Krka i Mađarske je skuplja opcija transporta gasa, ali je ne isključuje ako je to potrebno.

- Spremni smo sa Hrvatskom da i po ovom i mnogim drugim pitanjima bliže sarađujemo. Nadam se da ćemo umeti da više razgovaramo u budućnosti, pa i o energetskim pitanjima - rekao je predsednik Srbije.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar