12°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: kurir.rs

ŽESTOK VERBALNI OBRAČUN Dačić na sednici Komiteta za politička pitanja i demokratiju oštro reagovao na izlaganje turskog predstavnika!

Predsednik Skupštine Ivica Dačić sukobio se sa poslanikom Demokratskog saveza Kosova Arbenom Gašijem na Kritu, gde se održava sednica Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Šef srpskog parlamenta mu je odbrusio da Kosovo nikada neće biti član UN i SE.

Gašija je, kako se sam požalio prištinskim medijima, iziritiralo to što je srpski šef parlamenta nastojao da Priština ne dobije reč na sednici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Govorio sam protiv njihovog zahteva za članstvo u Savet Evrope. Da je licemerno da ceo dan slušam o glorifikaciji principa teritorijalnog integriteta, a kad je o Srbiji reč, onda može da se krši. Oni učestvuju na sednici Komiteta kao posmatrači i mogu da dobiju reč, što im nisam osporavao", ispričao je Dačić za Kurir.

SUPROTNO SA MEĐUNARODNIM PRAVOM Predsednik Skupštine Ivica Dačić izneo je svoje mišljenje o aplikaciji Prištine za članstvo u Savetu Evrope

Ukazao je još jednom da takozvano Kosovo ne može da bude član Saveta Evrope.

"Kosovo nije međunarodno priznata država, nije članica Ujedinjenih nacija, pa kako može da bude članica Saveta Evrope. Rekao sam da nikad neće ući u UN. Posebno sam reagovao na izlaganje turskog poslanika, koji je pozvao sve da priznaju Kosovo i da glasaju za prijem u SE. Rekao sam mu kako ga nije sramota da u mom prisustvu poziva na rušenje našeg teritorijalnog integriteta, pa da li oni poštuju prijateljstvo između Erdogana i Vučića? I kako bi bilo da ja sada pozovem na otcepljenje i priznanje dela turske teritorije", zaključio je Dačić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar