13°C

Beograd

Photo: Printscreen, tv pink

Izvor: HappyBSC

VUČIĆ IZ DAVOSA: Glavna tema je Ukrajina, a neki se raduju da Srbiji bude što teže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Davosu, gde prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić je rekao da je jedna i jedina tema u Davosu Ukrajina i sve što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako kaže danas je razgovarao sa mnogo svetskih i ekonomskih lidera. 

- Nemam pravo da govorim o čemu smo razgovarali. To je naš posao i svi dele zabrinutost za to šta će se zbivati u svetu i kako da pronađu rešenje za sebe - kako da kupe što više hrane i uglja. Gledaju da nađu rešenje za naftu, gas. Ukrajinci su zauzeli rusku kući i sada tu predstavljaju njihove zločine. Ove godine je Davos obeležen ukrajinski bojama, što je očekivano - naveo je Vučić.

Kaže da je važna činjenica da se zbog ljudi koji guraju zemlju napred da sami ne dodajemo tovar na leđa, da ne dodamo još neki kamen neistine i laži. 

- Neki se raduju tome da Srbiji bude što teže - navodi Vučić.

Srbija za sada pronalazi rešenja. 

- Neki kažu da neće biti razgovora sa Putinom - ok, mi smo mala zemlja, možda i ne bude. A šta će reći ako se razgovor dogodi - onda će da kažu eno ga zlikovac razgovara sa Putinom, treba njemu da uvedete sankcije. Reći će "Odakle njemu pravo da razgovara o tome kako že Srbija da preživi i kakvu će cenu za gas da plaća kad jedino treba da budete na strani Ukrajine i da ne tražite ništa za sebe" - šta god da učinite vi ćete biti krivi. Imate 30 nepoznatih i gledate kako da rešite svaku najbolje za našu zemlju. I kako ćete sproveti gas i hoćemo li imati gas? Da nismo izgradili gasovod kroz Srbiju - šta bi bilo? To smo uradili ogromnim nobvcem građana Srbije, da uštedimo da izgradimo nešto što je važno. Sada čekamo novi paket sankcija iz Evrope, da vidimo da li će se to nekako na nas odraziti. Sve ćemo to da rešavamo i obezbedićemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu - kaže Vučić. 

Naš posao je da vredno i teško radimo. 

Kaže da sa šećerom ima problema sa trgovinama. 

- Mi smo zaštitili cenu šećera od kilogram. Onda dođu vlasnici destilerija, pčelari koji kupe na po kilogram jer je tako jeftinije. Mi šećera imamo i sve će biti u redu. U uslovima društvenih mreža morate u hodu da rešavate problem. Sa hranom nemamo problema - naveo je Vučić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar