6°C

Beograd

Photo: instagram/buducnostsrbije

Izvor: Tanjug

VUČIĆ IZ DAVOSA: Mogući razgovor sa Vladimirom Putinom biće korektan i dobar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Davosu da očekuje da će, kako kaže, mogući razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom biti korektan i dobar, kao i da će Srbija dobiti fer cenu za gas, što je do sada uvek bio slučaj.

VUČIĆ PORUČIO IZ DAVOSA: Najvažnije da nastavimo da se borimo kako bismo obezbedili sigurnost (FOTO)

Vučić je odgovarajući na pitanje koja je maksimalna cena gasa koja je prihvatljiva za srpsku privredu, kazao da ne može da on insistira na tome.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Ne mogu ja da insistiram na tome. Najviša cena gasa posle 31. maja bi bila na tržištu preko 1.000, sa transportom i posrednicima 1.300 dolara po metru kubnom. To su ogromne cene. Verujem da ćemo dobiti fer cenu, uvek smo od naših ruskih partnera imali fer cenu, uvek smo imali sigurnost u snabdevanju - kazao je predsednik.

Dodaje da su za nas bile problem količine i izražava uverenje da će se i to ovog puta rešiti.

- Uzdam se u to. Nemam nikakvih sumnji da će rezultat mogućeg razgovora biti dobar - ističe.

Predsednik dodaje da je naša situacija svakako teška i veruje da treba da se uloži mnogo novca da bismo zakupili i napunili kapacitete u Mađarskoj.

Kaže da sada verovatno moramo da kupimo i skuplji gas kako bismo bili sigurni za zimu da imamo dovoljno gasa da povučemo.

Preneo je da ga je ministar finansija Siniša Mali obavestio o razgovorima sa mađarskim ministrom inostranih poslova Peterom Sijartom i navodi da su konkretizovani razgovori sa Mađarima o gasu.

- Hoću da ih potvrdim kada se vratim u Beograd i da imamo i to kao element u razgovoru sa predsednikom Putinom. Verujem da ćemo razgovarati i o situaciji u Ukrajini, našim bilateralnim odnosima, mnogim zajedničkim projektima, mnogo tema je koje imamo da razmotrimo sa ruskim predsednikom i verujem da ćemo imati korektan i dobar razgovor - zaključio je Vučić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar