27°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: HappyBSC

"Evropa neće umreti od gladi, ali verujem da će imati ogromne energetske probleme!", Bojan Bilbija za "ĆIRILICU" o sankcijama prema Rusiji!

U emisiji "ĆIRILICA" na kanalu TV HAPPY Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u listu "politika" izjavio je da uvođenjem sankcija Rusiji Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija nisu dobili ništa.

Bilbija je dodao da veruje da će Evropa na zimu imati ogromne energetske probleme i da će to dovesti do raznih protesta, nezadovoljstva, izlaska građana na ulice, a kasnije i do političke nestabilnosti i promene vlada.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Pogledajmo primer Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije. Uveli su 101% sankcija Rusiji, a da li su dobili status kandidata? Svu spoljnu politiku su prihvatili, sve su ispunili, pogotovo Skoplje, ime promenili, ušli u NATO, uveli sankcije Rusiji... Crna Gora jedino ima ta otvorena poglavlja... I šta su dobili? Neko bi hteo da mi to isto uradimo, da ne dobijemo ništa, a da sve izgubimo. Da sve žrtvujemo ni za šta. Da dobijemo neko obećanje koje ne znači ništa. Ne znam šta da nam obećaju, jer oni objektivno to ne mogu da ispune. Niti mogu da nam daju članstvo, niti je prilika za neke investicije, sada niko ne investira svi se sklanjaju. I te fabrike koje se grade, na kojem gasu će da rade, na kojoj struji će da rade“, rekao je Bilbija.

EKSKLUZIVNO U "ĆIRILICI" Hadži Dragan Antić: "Milošević me je zvao telefonom da mi traži da to ne puštam, ali sam ga odbio"!

Urednik političke rubrike u listu „Politika“ otkrio je da Evropljani već troše zalihe gasa namenjene za zimu.

„Evropljani su smistili jedan lukavi plan, kupovaće ruski gas po 1500 ako treba, da pune sva skladišta do zime a onda da kažu: „Putine ćao“. Međutim, odjednom su crkle neke turbine na severnom toku, severni tok 2 je pod sankcijama, u Ukrajini su isto stalno neki zastoji, gasovod preko Poljske je potpuno van funkcije. Količina gasa se prepolovila. Pojavila se vest iz Nemačke da sada već troše zalihe gasa za zimu. Šta će na zimu da rade? Ako se ovako nastavi oni će na zimu da dožive krah, to je objektivno. Oni će doću i situaciju da nemaju gasa uopšte, da ne mogu da prozvede toliko struje, od uglja su odustali, pritom odbacili su ruski ugalj, nemaju pristup Donbasu gde isto ima uglja...“, rekao je novinar.

Zoran Anđelković za "ĆIRILICU" o Kosovu i Metohiji i konceptu razbijanja Jugoslavije, samo na TV HAPPY!

Bilbija je istakao da očekuje značajan porast političke nestabilnosti u Evropi kako se zima bude približavala.

„Tačno je da neće umreti od gladi, ja u to verujem, ali verujem da će imati ogromne energetske probleme. Hrana je već poskupela. To će kada dođe zima doveše do raznih protesta, nezadovoljstva, izlaska na ulice i to će dovesti do političke nestabilnosti i promene vlada“, smatra Bilbija.

"Izgleda da nije Rusa, oni ne bi ni znali da mi postojimo uopšte" akademik Slavenko Terzić u emisiji "ĆIRILICA" na kanalu TV HAPPY!

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar