35°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Tanjug

DOBRE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE Premijerka Brnabić otkrila je da Srbija pravi automatsku protivgradnu zaštitu!

Prirodne nepogode, od početka proleća mnogo puta izazivale su ogromnu štetu pre svega na poljoprivrednim kulturama širom Srbije, a šteta koja je izazvana meri se u milionima dinara.

Premijerka Ana Brnabić, koja je boravila u poseti Ovčar banji, kazala je da Republika Srbija usavršava svoju protivgradnu zaštitu ali i da po tom pitanju sarađuje sa regionom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Mi pravimo automatsku protivgradnu zaštitu. Automatske, najmodernije stanice. Mi ćemo u narednih nekoliko godina da završimo to. Tamo gde imamo automatsku protivgradnu zaštitu, tamo imamo jako dobre rezultate. Pored toga, ono što radimo je da pokušavamo taj problem da rešimo u saradnji sa regionom. Zato što je nekada kasno da se dejstvuje tek iz Srbije. To radimo i sa Republikom Srpskom. Našim sredstvima ćemo tamo graditi automatsku protivgradnu zaštitu i radarske centre i radaarske stanice. Tako da će i to unaprediti našu zaštitu, ovde na teritoriji Republike Srbije i za naše voćare i poljoprivrednike”, rekla je premijerka.

Ona je napomenula i drugi vid zaštite kroz subvencionisanje protivgradnih mreža i ostale zaštitne opreme, a za šta se sredstva svake godine povećavaju, a naglasila je da i Vlada i ministarstvo subvencionišu poljoprivrednike koji žele da svoje useve osiguraju.

RAZGOVOR SA AMERIKANCIMA Predsednik Vučić pričao telefonom sa diplomatama SAD!

„Nastavićemo da subvencionišemo i opremu, da ulažemo u radarske centre i automatsku protvgradnu zaštitu. Tamo gde je bilo štete, oformićemo komisije na nivou lokalne samouprave, da popišu svu štetu. Zatim ćemo preko vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima da saniramo tu štetu i nadokandimo ljudima”, zaključila je premijerka.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar