32°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Tanjug

NAGRADA IZ BRISELA Program "Moja prva plata" najbolja inicijativa u prethodnoj godini u Evropi!

 Ministar finansija Siniša Mali izrazio je zadovoljstvo prvom nagradom Evrope koju je osvojio nacionalni program "Moja prva plata", a kroz koji je prošlo više od 17.000 mladih, i naglasio da je to projekat u kojem država finansira prvih devet meseci radnog iskustva svakog mladog čoveka.

" ''Moja prva plata'' nastala je kada smo uočili problem da kompanije nemaju dovoljno kadrova na tržištu i da traže iskusne kandidate, a mlade osobe teško dobijaju priliku da steknu prvo radno iskustvo", rekao je Mali.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministar je, kako se navodi u saopštenju, objasnio da je vlada u saradnji sa kompanijama i mladima napravila program u kojem država finansira devet meseci radnog iskustva, tokom kojih mladi stiču znanja o osnovama poslovanja i svetu rada.

Nacionalni program „Moja prva plata“ dobio je međunarodno priznanje u Briselu, koju dodeljuje organizacija Emerging Europe, saopšteno je iz Vlade Srbije uz podsećanje da se Emerging Europe nagrade dodeljuju godišnje inicijativama u regionu koji obuhvata 23 zemlje Centralne, Istočne, Jugo-istočne Evrope i Kavkaza, a u oblastima održivosti, inovacija i preduzetništva.

Projekat "Moja prva plata" osvojio je prvo mesto u kategoriji „Prospertitet“, kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, smanjujući jaz između urbanog i ruralnog razvoja, razlika u prihodima i razvoja tržišta rada.

PREMIJERKA BRNABIĆ SAOPŠTILA: Srbija dobila prestižnu nagradu u Briselu za inicijativu Moja prva plata

Izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i preko 8.300 glasova publike.

Nagradu je dodelio Entoni Kim iz Heritage Fondacije, a primio ju je Vukašin Grozdić, savetnik predsednice Vlade Srbije.

"Zadovoljstvo je bilo raditi na tom projektu, koji se ne bi desio bez podrške koja je postojala na svim nivoima i nadam se da će uspešna realizacija biti nastavljena i naredne godine. Dugoročni cilj programa je da na tržištu rada ne ostane nijedna mlada osoba bez radnog iskustva" izjavio je Grozdić.

Program „Moja prva plata“ pokrenut je 2020. godine i do sada su realizovana dva ciklusa čime je više od 17.000 mladih, od kojih je 60 odsto žena, kod više od 10.000 poslodavaca dobilo priliku da stekne prvo radno iskustvo.

Projekat sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Kabineta predsednice Vlade Srbije, Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

PREDSEDNIK SUTRA U RASINSKOM OKRUGU Aleksandar Vučić na svečanoj ceremoniji otvaranja aerodroma "Rosulje"!

Po završetku prvog ciklusa programa, više od 90 odsto mladih je izjavilo da bi preporučilo ovakav način radnog angažovanja svojim prijateljima, a više od 80 odsto je iskazalo interesovanje da ostane da radi na tom radnom mestu.

Kako se dodaje u saopštenju, ohrabrujući je i podatak da bi 62 odsto poslodavaca koji su učestvovali u istraživanju želeli da zaposle svog kandidata.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar