31°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Izvor: Tanjug

NOVI SAD POKAZAO BOGATSTVO Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je Kosidbu u Bukovcu!

 Novi Sad još jednom pokazuje svoju raznolikost i bogatstvo, poručio je gradonačelnik Miloš Vučević, koji je posetio tradicionalnu manifestaciju Kosidbu u Bukovcu, koja se organizuje sa ciljem da se krajiška tradicija i kultura sačuvaju od zaborava.

"Ni nevreme nije omelo ljude da se tradicionalno okupe na Zavičajnom zboru. Različitost treba da negujemo, a posebno srpsku kulturu, bez obzira na to iz kojih smo krajeva. Mi smo jedna etnička grupacija i niko ne može da nas razdvoji. Imamo mnogo gostiju iz većinski srpskih mesta iz Federacije BiH i Republike Srpske", rekao je Vučević, saopštio Grad Novi Sad.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zavičajnom zboru prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je poručio da je Novi Sad grad svih, bez obzira na to odakle su došli.

"Srpski svet se stvara i to tako što smo složni, jedinstveni i jaki. Ovde smo se okupili da bismo pevali svoje pesme i radovali se što smo zajedno. Novi Sad pripada svakom ko se u njemu nasmejao i zaplakao i ne treba nikada da se delimo", poručio je Vulin.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da se putem takvih manifestacija čuvaju veze sa zavičajima.

NAGRADA IZ BRISELA Program "Moja prva plata" najbolja inicijativa u prethodnoj godini u Evropi!

"Osam godina podržavamo ovu manifestaciju koja prikazuje kulturu i običaje krajeva iz kojih je narod došao u Novi Sad. Samo ako smo svesni svog nacionalnog identiteta, vere i pisma moći ćemo da gradimo dobru budućnost. Ovaj događaj doprinosi jačanju saradnje Republike Srpske i Srbije, koja je na najvišem mogućem nivou", rekao je Cicović.

Kosidbu u Bukovcu tradicionalno organizuju Zavičajno udruženje "Manjača" i Savez krajiških udruženja.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar