31°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

Prof. dr Čedomir Antić za "ĆIRILICU": Mi ako uvedemo sankcije prema bilo kome, bez odluke UN, mi priznajemo da su sankcije prema nama bile ispravne!

Istoričar prof. dr Čedomir Antić izjavio je u emisiji "ĆIRILICA" na kanalu TV HAPPY da on sankcije smatra da ako Srbija bilo kome uvede sankcije, bez odluke UN, da tako priznaje da su sankcije devedesetih godina prošlog veka prema nama bile pravedne.

Na pitanje da li Srbija treba da uvede sankcije Rusiji istoričar je odgovorio da su sankcije "izraz rata" i da je protiv sankcija, a ako neko ima hrabrosti da vodi rat, onda on treba da napadne.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Ljudi koji su oko nas, hteli bi da se vrate 90-e godine, da Srbija bude sama i oni to mogu da postignu na dva načina. Prvi je da Srbija izvede mobilizaciju, što naravno nije realno i napadne sve te zemlje. Onda bi uz pomoć NATO pobedili i dobili ono što žele odavno, a to je da podele Srbiju. Druga opcija je da kaže da smo mi veća Evropa od tzv. Kosova i da pošaljemo svoje ljude da pomognu Ukrajincima, mi smo braća sa Aljbinom Kurtijem i mi ćemo postići sporazum sa njim a to vrlo jednostavan a to je da priznamo tzv. Kosovo, da priznamo autonomiju Preševskoj dolini, da platimo 10 milijardi evra. To niko ne zagovara, ali to Kurti traži. Imate tri opcije, da stanete na Kurtijevu stranu ili da idete da budete veći Rusi od Putina. Treća opcija je sledeća: da zauzmemo poziciju za koju se i zalažemo, a to je neutralnost. Mi ako uvedemo sankcije prema bilo kome, bez odluke UN, mi priznajemo da su sankcije prema nama bile ispravne. Te sankcije su pomogle sve ono najgore u Srbiji, više nego svi najgori ljudi. Te sankcije su uvele UN u trenutku kad smo imali unilateralizam, kada je bila jedna država koja je dominirala UN. Mi nemamo druge da budemo neutralni. Ja sam protiv sankcija jer sankcije smatram zločinačkim. Ako neko ima hrabrosti da vodi rat, a sankcije su izraz rata, neka izvole da napadnu. Došli su ovde da brane ljudska prava pa su stvorili etnički čisto tzv. Kosovo. Gde su ta ljudska prava? Gde su prava za Srbe ona koja su tražili Albanci? Zašto je problem da na tzv. Postoji Republika Srpska? Oni nisu unitarnu Bosnu uveli samo zato što ne znaju šta će sa Hrvatima. Da su tamo samo Srbi i muslimanii to bi odavno bila islamska zemlja. Mi smo imali više prilika da smo mogli da budemo neutralni od Krimskog rata do sada. Ovo je prilika. To objektivno znači i Zapadu i Rusima. To što neko na Zapadu misli da može opet da se stvori 1993, 1994...", rekao je Antić.

SKANDALOZNA ODLUKA EU Zoran Ostojić u emisiji "ĆIRILICA" na TV HAPPY kritikovao je odnos Unije prema BIH, S. Makedoniji i Albaniji!

Oko pitanja neutralnosti, on je istakao da je to veoma složena tema oko koje se može dosta polemisati.

"Ima dve zemlje koje su neutralne međunarodnim ugovorima pa su obe sada zauzele stranu i uvele su sankcije. Nama je nuđeno da 2007. da Kosovo i Metohija ne budu nezavisni ali da budu proglašene za neutralne. U krajnjoj liniji Srbija nije bila neutralna 1854. godine pa je proglasila neutralnost iako je bila deo Osmanskog carstva i osmanske trupe su bile na prostoru Srbije. Neutralnost je vrlo složena i o tome možemo da razgovaramo. Mi smo proglasili vojnu neutralnost iako smo u “Partnerstvu za mir”, a ispostavilo se da je “Partnerstvo za mir” jedna obična prevara i da je NATO pod Klintonom i Bušom dobio potpuno novu, vrlo zavojevačku ulogu. Rusija je bila u partnerstvu za mir. Mi moramo da kažemo šta je nama u interesu", rekao je Antić.

PRIČA O VELIKIM SILAMA dr Aleksandar Gajić otkrio je za "ĆIRILICU" tajnu uspona Rusije od "perioda na kolenima" do danas!

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar