33°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/rtv

Izvor: Tanjug

VAŽNE ODLUKE PRED SRBIJOM Vladimir Bilčik o Evropskoj uniji: "Zaista razmatramo širenje i sa drugim državama ali..."

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da će Srbija, kako je rekao, narednih nedelja i meseci biti suočena sa važnim i stretškim odlukama i da ce se to odraziti na to koju ulogu treba da zauzme novi parlament u pogledu članstva u EU.

EP će, kako je dodao, biti "na čelu tih napora", između ostalog i kroz međupartijski dijalog i građanske skupštine na kojima počinju da rade u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodao je da mu je žao sto još nema ishoda parlamentarnih izbora, ali je naglasio da veruje da će parlament u Beogradu biti odlučan ako želi da napreduje na polju EU integracija.

Moraće da imaju većinu za zakonodavne promene ... rekao je Bilčik i naglasio da veruje da će do jeseni kada će doći u Beograd parlament i vlada biti funkcionalni.

DOGOVOR JE PROPAO Milorad Dodik oštar nakon prošlonedeljnog samita u Briselu: "Evropski put u BiH potpuno besmislen!"

To što ne znamo još ko će formirati vladu, je zdravo za svako demokatsko društvo, ocenio je Bilčik i dodao da opozicija mora da ima važnu ulogu, prostor i vreme da jasno kaže šta žele.

Bilčik je na otvaranju dvodnevnog skupa "Demokratija minimalni konsenzus" u organizaciji Crte, čija se glavna tema odnosi na tri najvažnija stuba demokratije - parlament, izbore i medije, između ocenio i da je otvaranje pristupnih pregovora sa Ukrajinom i Moldavijom "veliki korak i to" i naglasio da je posle samita lidera EU u Briselu postalo potpuno jasno da je širenje EU ključna tema.

"Zaista razmatramo širenje i sa drugim državama ali je važno da znamo koji parlamenti su spremni da donose ključne odluke, ali će morati da se dese i brojne promene u okviru sudstva i drugih aspekata kao i pravnih tekovina EU kako bi se članstvo ostvarilo narednih nekoliko godina", rekao je Bilčik.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar