17°C

Beograd

Photo: tanjug sava radovanovic

Izvor: Tanjug

NEMA PREČICE DO EU Emanuel Žiofre poručio je da ni za jednu zemlju, od Ukrajine do Srbije, put do članstva neće biti lakši!

Evropski savet je podržao ubrzanje procesa pristupanja članstvu u EU, a u tom procesu, koji mora biti nepovratan i zasnovan na zaslugama, nema prečica ni za jednu zemlju, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

„Uspešna regionalna ekonomska integracija može imati ogroman potencijal i to je ono što EU u potpunosti ohrabruje i podržava. Ova regionalna integracija će uspeti da ostvari te ogromne potencijale samo na inkluzivan način i ako se poštuju standardi EU, što će doneti brojne koristi građanima, ali će takođe utrti put budućim članicama EU ka još dubljoj integraciji sa jedinstvenim tržištem EU“, rekao je Žiofre nakon otvaranja renoviranog i modernizovanog graničnog prelaza Kotroman sa BiH u koji je EU uložila 2,1 milion evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao kako Srbija odabrala pristupanje EU za svoj strateški cilj i naglasio kako očekuje da i ostale zemlje Zapadnog Balkana vidi kao članice Unije.

Žiofre je podsetio da je Evropski savet doneo odluku da Ukrajini, Moldaviji i Gruziji dodeli status kanidata i pokaže im evropsku perspektivu, ali i da je podržao brže pristupne pregovore zemalja Zapadnog Balkana.

"Ja razumem da u ovom regionu postoje očekivanja da se brže ide u procesu pristupanja EU, ali su lideri EU takođe pozvali na ubrzanje proseca proširenja. Takođe su još jednom potvrdili svoju nedvosmislenu posvećenost članstvu u EU i ubrzanju pristupanja zemalja Zapadnog Balkana. Taj proces treba da bude nepovratan i zasnovan na zaslugama“, rekao je Žiofre.

VAŽNE ODLUKE PRED SRBIJOM Vladimir Bilčik o Evropskoj uniji: "Zaista razmatramo širenje i sa drugim državama ali..."

Naglasio je da nema nikakvih prečica ni za jednu zemlju, od Ukrajine do Srbije.

"EU je snažna porodica, koja je snažna upravo zbog poštovanju određenih pravila i upravo zato insistira na neophodnosti nastavka reformi, kako bi kandidati što pre uspeli da stignu do članstva“, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar