31°C

Beograd

Photo: FOTO TANJUG STRAHINJA ACIMOVIC

Izvor: Tanjug

VIDOVDAN JE ZAVETNI DAN ZA SRBE Dodik podseća:"Stali smo pred Turke, Austrougare, Hitlera, NATO i sve one koji su pokušali da nam ugroze slobodu!"

Vidovdan koji ima stradalnički karakter Kosova i taj mit ne dozvoljava nikome ko se bavi politikom da ništa manje traži ni danas nego što su tražili junaci tog vremena, a to je da imamo svoju naciju, svoju državu, svoju slobodu i da odbranimo sami sebe, kazao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik u Beogradu, tokom prijema povodom Vidovdana i stupanja na dužnost predsednika Republike Srbije, za Tanjug kaže da je Vidovdan zavetni dan za Srbe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Nema Srbina koji ne zna šta je Vidovdan. Posvećen je stradanju kneza Lazara i velikomučenika na Kosovu. Obeležava stradanje i junaštvo koje iza sebe ima naš karakter, a to je da se bori protiv najvećih toga vremena i da olako ne da svoju slobodu", navodi.

Dodik ističe da srpski narod nikada nije hteo da bude potlačeni, ponižen, a da su se priterani u ćošak uvek hrabro borili kroz istoriju.

DODELA VIDOVDANSKIH ODLIKOVANJA Predsednik Vučić priredio je prijem: "Vidovdan je naša golgota i naše vasrksenje!"(VIDEO)

"I taj zavet naravno nose i današnje generacije i zato je to važno kao jedna nit koja povezuje našu istoriju najbolje od svih. Govori o tome da smo mi kao narod imali uvek hrabrosti, upravo zbog slobode koju baštinimo kao najvažniju stvar, da stanemo pred Turke, pred Austrougare, pred Hitlera, NATO i sve one koji su pokušali da nam ugroze slobodu, a nismo hteli da budemo poniženi, da budemo podanici", dodaje.

Kako kaže, to je uvek proizilazilo iz Vidovdana koji ima "stradalnički karakter Kosova".

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar