2°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

Milorad Dodik za emisiju "ĆIRILICA": "Borimo se protiv vetrenjača, ali jedno nisu uspeli, nisu uspeli da sruše Republiku Srpsku!"

 Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BIH, gostujući kod novinara Milomira Marića u emisiji "ĆIRILICA" na kanalu TV HAPPY, istakao je da se u BIH ništa nije promenilo od perioda pre Prvog svetskog rata kada je velika okupaciona sila Austrougarska nametala gubernatore.

On je dodao da stranci jednu stvar nisu uspeli, a to je da sruše Republiku Srpsku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ja smatram da mi trebamo još jednom pokušati i boriti se za ono što smo već dobili. Republika Srpska je na jedan čudan način već 30 godina dokaz da je dovedena u pitanje ona priča: „Srbi dobijaju u ratu, ali gube u miru“. Evo mi nismo izgubili u miru, a sve je bilo namešteno da izgubimo u miru. Međunarodni faktor je isključio Srbiju, recimo u Savetu za implementaciju mira ima Turske ali nema Srbije, ima Kanada, ima Japan. Srbija je garant Dejtonskog sporazuma ali ona nije u Savetu za implementaciju mira jer to veliki nisu hteli. Nema ni Hrvatske, Turska je unutra u ime muslimanskih zemalja. Ne treba da govorim o iskustvima. Onda su instalirali visokog predstavnika, koji je instaliran Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma i rečeno je da njega biraju strane potpisnice Aneksa 10. Od pet strana potpisnica Aneksa 10, jedna je Republika Srpska, druga je Srbija. Onda kažu kad mi izaberemo, tih pet strana, plus Hrvatska, plus Federacija i neki zajednički nivo gde mi participiramo, kada mi kažemo da je to Milomir Marić, visoki predstavnik u BIH, onda on postaje taj ako ga imenuje Savet bezbednosti UN. Mi nakon totalnog neuspeha u BIH dolazimo u situaciju da prošlog leta izbije neki tip koji se zove Kristijan Šmit koji kaže:“Ja sam visoki predstavnik“ niti ima izbora od strana potpisnica Aneksa 10, niti ima potvrdu Saveta bezbednosti. I šta se promenilo u BIH u poslednjih 100 godina. Imali smo Austrijanca Kalaja koji je do Prvog svetskog rata upravljao BIH, niko ga nije zvao, tadašnja velika okupaciona sila koja se zvala Austrougarska, koja je okupirala BIH, rekla: „Ovaj Kalaj je naš gubernator“, podseća Dodik.

Milorad Dodik konstantovao je da to nema nikakve veze sa vladavinom prava.

„Čekajte, ljudi. Vi nama stalno pričate o vladavini prava, kakvo je ovo pravo. Od dva segmenta nema ni jednog tog tipa. Kažu: „Mi smo to hteli tako, ali nisu dali Rusi i Kinezi“,  dve neće, a morate da imate njihovu saglasnost, vi kažete: „Nema veze Rusija, nema veze Kina, važno je šta mi Nemci hoćemo“. Mi kažemo mi to ne priznajemo“, kazao je Dodik.

Milorad Dodik odgovorio je u "ĆIRILICI" na optužbe pojedinih medija: "Svako ozbiljan, od integriteta, kad to pogleda vidi da je to spin!"

O izveštaju koji je Kristijan šmit podneo u Savetu bezbednosti UN, Dodik je izjavio da je to bilo moguće zato što je SAD predsedavala u tom trenutku.

„To je moguće kada SAD predsedavaju Savetom bezbednosti jer onda oni određuju te stvari. Kada to budu Rusija ili Kina on neće podneti taj izveštaj. To samo govori koliko je svet u neredu, koliko je svet u problemu, i koliko mi ovde moramo razumeti gde se nalazimo. Što se Kristijana Šmita tiče, borimo se protiv vetrenjača, ali jedno nisu uspeli, nisu uspeli da sruše Republiku Srpsku“, rekao je srpski član Predsedništva BIH.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar