6°C

Beograd

Photo: tanjug jadranka ilic

Izvor: TANJUG

RUŽIĆ POTPISAO UGOVORE ZA OPREMANJE 5 VRTIĆA: Na red došli Beograd, Novi Sad, Pirot, Loznica i Čačak (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predstavnici gradova i predškolskih ustanova iz Beograda, Novog Sada, Pirota, Loznice i Čačka potpisali su ugovore o opremanju pet vrtića.

U okviru projekta će biti organizovane edukacije, stručne posete zaposlenih iz drugih predškolskih ustanova u Srbiji, dalji razvoj kvalitetne prakse, razmena iskustva i realizacija jednodnevnih stručnih skupova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PAŠIĆ O REZULTATIMA MALE MATURE: Srpski i kombinovani test slabije odrađeni u odnosu na prošlu godinu

Vrtići će biti opremljeni niskim mobilnim nameštajem, didaktičkim sredstvima i IKT opremom u vrednosti od 21 milion dinara, a sredstva su obezbeđena u okviru Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje“ koji Ministarstvo realizuje u saradnji sa Svetskom bankom.

Vaspitači iz vrtića centara klastera obučeni su za vođenje stručnih razmena, a obezbeđena je i kontinuirana stručna podrška Instituta za pedagogiju andragogiju, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

- Vrtići-centri klasteri su jedna od mera kojom stvaramo uslove za unapređivanje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja i obezbeđujemo podršku vaspitačima i snažimo njihove kompetencije za realizaciju Programa „Godine uzleta“ - izjavio je ministar Branko Ružić.

On je najavio da su projektom obezbeđena i dodatna sredstva za opremanje 107 predškolskih ustanova kompletima niskog mobilnog nameštaja i IKT opreme u iznosu od milion evra.

Podrška koja obuhvata opremanje vrtića klaster-centara, obuke za 14.000 vaspitača, mentorsku podršku za 168 vrtića, izradu i štampu šest različitih priručnika vredna je 4.300.000 evra.

Pored toga ministarstvo izgradnjom, dogradnjom i adaptacijom vrtića obezbeđuje i 11.000 novih mesta za mališane u vrtićima širom Srbije.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar