3°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

HRKALOVIĆKA U "ĆIRILICI": Ja mislim kao psiholog da Hrvati pate od "Napoleonovog kompleksa", svoj "nedostatak u visini", nadomešćuju svojom svirepošću i brutalnošću!

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović u emisiji "Ćirilica" na TV HAPPY otkrivala je malo poznate detalje iz svoje prošlosti.

Na pitanje Milomira Marića kako je došlo do toga da postane navijač Partizana odgovorila da je što se toga tiče "crna ovca" u porodici, jer joj čitava familija, osim brata, navija za Zvezdu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ti Mariću znaš da sam ja iz Like, da su cela moja familija, pogotovo Ličani, svi su zvezdaši. Jedino sam ja u porodici „grobar“. Moram ti priznati, od mog rođenog oca pa na dalje, svi mi to zameraju. Otac navija na Zvezdu, brat je stao ipak na moju stranu, recimo da je to delo mog uticaja, ali sva ostala familija, mimo mog mlađeg brata i mene, svi do jednog su zvezdaši“, rekla je Hrkalovićka.

Na pitanje kako je njena porodica reagovala kada je čula da ide na tribine umesto na književne večeri Hrkalovićka je izjavila da misli da ona to njima nije ni pričala.

„U to vreme 2007. i 2008, kada sam bila student da, mislim da nisu ni znali, mislim da im nisam ni govorila. Tako je kako je“, dodala je ona.

Ona je otkrila i malo poznatu stvar koja se tiče njenog školovanja i doktorata.

„To malo ljudi zna, ja nisam klinički psiholog, ja sam psiholog koji je doktorirao na smeru za psihologiju marketinga, a u okviru toga na smeru za politički marketing. Moj doktorski rad se odnosi na oblast negativnih političkih reklama u sklopu političkog marketinga. To je socijalna psihologija, psihologija mase, ja sam za to najuže specijalizovana, a ne za kliničku psihologiju“, otkrila je Hrkalovićka.

Ona se osvrnula i na nedavnu zabranu hrvatskih vlasti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac.

„Htela bih da se vratim na jednu malo ozbiljniju temu, koja je aktualna ovih dana, a vezana je za celu ovu situaciju oko Jasenovca. Mnogo mi je teško da pričam o tome. Mariću, oca mog oca, mog dedu Petra Hrkalovića su Hrvati ubili u „Oluji“ na kućnom pragu. Živog su ga spalili na kućnom pragu, zajedno sa kućom jer nije hteo sa nama ostalima, sa ostatkom moje porodice, da izbegne odatle. On jedini nije hteo da izbegne, ostao je tamo, Hrvati su ga živog spalili, sa kućom, u „Oluji“, oca mog oca. To je naša porodična priča i naša porodična tragedija. Oca predsednikovog oca su ubili u Jasenovcu, kao i još četiri ili pet pripadnika njegove porodice. Predsednik je hteo da ode tamo, da oda počast žrtvama ne samo svoje porodice, već i svim stradalim tamo, 700.000 žrtava koje su svirepo mučene i klane, srpskog, romskog i jevrejskog porekla, pretežno žene i deca. Hteo je da im oda počast i da im zapali sveću. Šta se onda dešava, on je to smireno i dostojanstveno objasnio i argumentovao da je on tri puta pokušao da ide u Jasenovac i to nakon „Oluje“ prošle godine, prvi zahtev je podnet, a hrvati su prvo krenuli sa navodnim argumentima da je navodno hteo da izazove haos pred „Oluju“. Ja ću da istaknem samo one najmonstruoznije napade. Oni su u jednom danu organizovali 300 tekstova protiv njega na tu temu, od tog „kaosa“ pred „Oluju“, što nije tačno. Čovek im je argumentovano pokazao da je nakon „Oluje“ podnet prvi zahtev za odlazak u Jasenovac, pa onda što su pisali da jedva čekaju da dođe tamo da ga uhapse, pa do toga da je on opsednut Hrvatima. To Hrvati koji pišu o njemu, koji su opsednuti njim, oni se projektuju, to je klasična projekcija. Ne samo što se služe izmišljotinama, oni se projektuju. To je klasičan mehanizam odbrane kad oni napišu „Vučić je opsednut Hrvatima“, ne nego ste vi Hrvati opsednuti Vučićem, to je jasno kao dan", izjavila je bivša državna sekretarka.

Ona je dodala da smatra da Hrvati pate od neke vrste "Napoleonovog kompleksa".

“Hrvati su uvek kroz istoriju bili kao janjičari, veći Turci od samih Turaka ili ja mislim kao psiholog, možda jesam u pravu, možda nisam, ali mi se čini tako da kroz istoriju, nekako kao nacija uvek pokazuju tu neku vrstu "Napoleonovog kompleksa", da svoj nedostatak u visini, metaforično rečeno, nadomešćuju svojom svirepošću i brutalnošću”, zaključila je ona.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar