Izvor: Tanjug
10.08.2022 u 16:02
0

Kineska ambasada u Londonu osudila je britansku neodgovornu retoriku: „Tajvan je neodvojivi deo kineske teritorije“!

Kineska ambasada u Londonu osudila je, kako je navela, britansku neodgovornu retoriku, nakon što je ministarka spoljnih poslova Liz Tras pozvala na razgovor ambasadora Kine u Velikoj Britaniji Dženg Zeguanga, zbog akcija Pekinga prema Tajvanu.

Kako se navodi u saopštenju kineske ambasade na Tviteru, Dženg je odlučno odbacio i oštro osudio neodgovornu retoriku britanske strane o legitimnom i neophodnom odgovoru Kine na posetu predsednice Predstavničkog doma SAD Tajvanu, na sastanku sa visokim zvaničnikom britanskog ministarstva spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Tajvan je neodvojivi deo kineske teritorije. Nijedna strana država, uključujući Veliku Britaniju, nema pravo da se meša u unutrašnju politiku Kine“, navodi se u saopštenju kineske ambasade.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras pozvala je ranije na razgovor kineskog ambasadora u toj zemlji Dženg Zeguanga da objasni kineske akcije prema Tajvanu.

„Naložila sam zvaničnicima da pozovu kineskog ambasadora da objasni postupke svoje zemlje. Videli smo sve agresivnije ponašanje i retoriku iz Pekinga poslednjih meseci, koji ugrožavaju mir i stabilnost u regionu“, navela je Tras u saopštenju.

SPOLJNOEKONOMSKI SUFICIT RUSIJE PORASTAO DVA I PO PUTA: Iznosi skoro 200 milijardi dolara

Kineska vojska saopštila je ranije da je posle gotovo nedelju dana uspešno završila različite vojne zadatke oko Tajvana, ali da nastavlja pomno da prati situaciju u Tajvanskom moreuzu.

Kina je započela masovne vojne vežbe nakon posete predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi kojoj se Peking oštro protivio.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter