6°C

Beograd

Photo: Happy tv

Izvor: Tanjug

ZORANA MIHAJLOVIĆ IZNOSI JASNE STAVOVE: "Žene su i danas žrtve porodičnog i partnerskog nasilja, borba za rodnu ravnopravnost jos traje!"

Potpredsednica Vlade Srbije, ministarka rudarstva i energetike i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da su žene pre 77 godina izborile pravo glasa, ali borba za rodnu ravnopravnost još traje.

Zorana Mihajlović o napadima hrvatskih medija na predsednika Vučića: "Ne možete Srbiju pobediti lažima!"


“Pre 77 godina žene u Jugoslaviji izborile su se za pravo glasa. Bio je to važan korak u osvajanju sloboda. Ali, naša borba još uvek traje. Žene su i danas žrtve porodičnog i partnerskog nasilja, manje su plaćene za iste poslove, iako u većem procentu završavaju fakultete i doktorske studije, nema ih dovoljno na mestima na kojima se donose odluke i trpe diskriminaciju na poslu i u društvu samo zato što su žene”, poručila je potpredsednica Vlade Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je navela da posao nije završen sve dok je to tako.

“Zarad svih tih žena koje su se 1945. izborile za jedno od osnovnih prava, ali i zarad devojčica i mladih žena pred kojima je život, nemamo pravo da stanemo u našoj borbi - a to je borba za bolje društvo u kojem i žene, kao i muškarci, imaju jednake uslove i mogućnosti, ništa više od toga”, rekla je Mihajlovićeva.

Žene u Jugoslaviji izborile su se za pravo glasa 11. avgusta 1945. godine, navedeno je u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar