6°C

Beograd

Photo: Tanjug/Andrew harnik

Izvor: Tanjug

Džozef Bajden potpisao je ZAKON vredan 430 milijardi dolara do sada neviđen u američkoj istoriji!

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je zakon vredan 430 milijardi dolara, koji se smatra najvećim paketom klimatskih mera u američkoj istoriji i ima za cilj da smanji emisije štetnih gasova, ali i da snizi cene lekova koji se izdaju na recept i rastuću inflaciju.

Džo Bajden potpisao dokumenta o ulasku Švedske i Finske u NATO!


Zakonom koji je Bajden potpisao juče na ceremoniji u Beloj kući, uz prisustvo vodećih demokrata, obuhvaćena su najznačajnija ulaganja federalnih vlasti u borbi protiv klimatskih promena od oko 375 milijardi dolara tokom 10 godina.

Njime je predviđeno i ograničavanje cene lekova na 2.000 dolara godišnje na trošak građana koji su osigurani kroz federalni zdravstveni program.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe zakon će pomoći oko 13 miliona Amerikanaca da plate zdravstveno osiguranje produžavanjem subvencija koje su odobrene tokom pandemije koronavirusa, i obezbediće da korporacije i bogati plaćaju poreze koje duguju.

Demokrate su poručile da će to sve pomoći u borbi protiv inflacije smanjenjem federalnog deficita.

Nešto ranije je Donji dom američkog Kongresa usvojio predlog zakona o klimatskim promenama, zdravstvu i porezima, koji se još naziva i zakon o smanjenju inflacije, a pre njega je to učinio i Senat, preneli su američki mediji.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar