3°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Tanjug

NAPAD NA SLOBODU MIŠLJENJA Arno Gujon nakon što su mu suspendovali Tviter nalog: "Očigledno je to cena koju čovek mora da plati kad želi da brani istinu, pravdu i slabije!"

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon suspendovanje njegovog Tviter naloga na toj društvenoj mreži vidi kao direktan napad na slobodu mišljenja i govora.

Gujon za Tanjug navodi da je društvena mreža "Tviter" bez ikakvog obrazloženja trajno suspendovala njegov nalog na kojem je imao više od 34.000 pratilaca, nakon što je reagovao na anketu u kojoj se navodi da "gotovo polovina građana Srbije smatra da je KiM izgubljeno”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On tvrdi da je anketa uradila u martu ove godine jedna nevladina organizacije koja sarađuje sa stranim medijima i ističe da njeno objavljivanje u ovom periodu vidi kao propagandu.

Gujon ističe i da je prvi put suspendovan na jednoj društvenoj mreži, ali naglašava da je već nekoliko puta doživljavao neprijatnosti tokom višegodišnjeg bavljenja humanitarnim radom na KiM.

"Bio sam cenzurisan u pojedinim francuskim i arapskim medijima i hapšen na KiM. Očigledno je to cena koju čovek mora da plati kad želi da brani istinu, pravdu i slabije i kad želi da se bavi humanitarnim radom", naveo je Gujon.

PETAR PETKOVIĆ DAN NAKON BRISELA: "Predsednik se ne miri da nema rešenja, obraća se u nedelju..."

Dodao je da očekuje da će u najkraćem roku uspeti da vrati svoj nalog i da će ta društvena mreža promeniti odluku, za koju kaže da nema nikakvog smisla.

"Prethodnih deset godina objavljujem razne vesti u vezi sa Srbijom i KiM i sada kad je situacija na tom prostoru izuzetno napeta oni su mi ukinuli profil", naveo je Gujon.

* Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar