16°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

DIMITRIJE NIKOLIĆ U "ĆIRILICI": "U dosadašnjim ratovima uvek smo potcenjivali neprijatelja i to je naša najveća greška"

U večerašnjoj emisiji “Ćirilica” Dimitrije Nikolić istakao je da je naša najveća greška, da li u Bosni ili na Kosovu, ta što smo potcenili neprijatelja. 

DOŠAO JE KRAJ ZAPADNE DOMINACIJE! Obrad Kesić u "Ćirilici": "Amerika sankcijama ruši sopstvenu ekonomsku moć i poziciju u svetu"

- U maju 1998. godine napravljena je brilijantna akcija na području Metohije, u krugu Đakovica - Dečani - Peć. Na tom terenu sam bio 15 dana. Imali smo sporadičnih pucnjava sa teroristima, ali akcija je prekinuta iz nekoliko razloga, a jedan je da se ne bi otkrili još tada leševi. Takođe, došlo bi do velikog broja uništenja terorista među kojima je bio ozloglašeni Ramuš Haradinaj. Sa jednog dela išle su grupe iz Peći i Đakovice. Sa drugog dela mi iz Uroševca i prizrenski deo. Brojčano to je oko 500, 600 pripadnika  posebnih jedinica policije. Takođe, u akciji je učestvovao i JSO. Došlo bi do uništenja velikog broja terorista što NATO Alijansi u tom momentu nije odgovaralo. Na tom delu terena bilo je i mnogo stranih plaćenika. Svima je napravljen koridor da se upute prema Juničkim planinama. Prema Albaniji nisu mogli da idu zbog vojske i zasede - rekao je on. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, akcija je obustacvljena kada su došli do saznanja da će, ukoliko budu kretali dalje Srbija biti bombardovana.   

- Prilikom vraćanja u baze prolazili smo deo Đakovica- Orahovac prema Suvoj reci i došli do čuvenog mesta Dulje, koje je karakteristično po klečki. Tada smo dobili naređenje od našeg načelnika da se vratimo u Prizren, pa preko Brezovice za Uroševac. Dolazimo do Crnoljeva i nastaje Račak. 6. januara 1999. godine smo uradili operaciju u selu Račak. Nas 12 upada u selo Račak. To je deo između Račka i drugog sela Malopoljce gde smo dobili operativnu informaciju da se u nekom delu nalazi trafo stanica. Zbog ratnih dešavanja struja im je bila isključena i od te trafo stanice napravili su bunker. Bila je strahovta zima i sneć viši od pola metra. Temperatura je bila minus 20. Mi smo bili u belim odelima. Izašli smo i podelili se u četiri grupe, po trojica. 15. januara oko ponoći krenuli smo iz Uroševca, došli do mesta Čanovića više Štimlja. Od 6. do 15. januara sneg se istopio. Račak je rađen na temperaturi od minus 20 stepeni. Nigde snega nije bilo. Prešli smo reku Crnoljevku i došli do brda više sela. Toliko je bilo mračno da jedan drugog nismo videli. Morali smo da se držimo jedni za druge. Nas trojica koji smo bili zajedno, od tog mraka nismo videli kuću, rovove, u kojima su, kasnije ćemo saznati, bili teroristi. Nas desetak podelilo se u dve grupe. Hvata se živ terorista, naoružan. Njegova greška je bila jer je legao između nogara mitraljeza i odala ga je samo hladnoća. Hvatamo njega i dobijamo “živ jezik” i sve informacije. Ta kuća im je bila kao komanda. Tu su bili čuveni Sadik Mujota i komandant Šukri Buja. Dolazi stražar s puškom na ramenu. Hteli smo i njega da uhvatimo. Nama je bilo izričito naređeno da u slučaju otvaranja vatre uradimo isto. Teroristi koji su radili zlodela na pomenutom delu puta lišili su života ili kidnapovali 35 lica srpske ili romske nacionalnosti. Za akciju u selu Račak su odgovorni isključivo ti Albanci, odnosno teroristi svojim zlodelima - rekao je on. 

Nikolić je naglasio da je teroristima stigla pomoć iz pravca Crnoljeva, kao i da su od prve grupe dobili informaciju da levom stranom kosine jednog brda dolazi naoružan terorista i da puca prema njima, tako da je došlo do razmene vatre. 

- Pustili smo ga da dođe blizu. Pucao je prema nama. Otvorili smo vatru i likvidirali ga. Imao je NATO uniformu, od borbenog prsluka do kombinezona i na levom rukavu zastavu Nemačke. Čovek koga smo ranije uhvatili takođe je imao uniformu. Oni koje smo uhvatili kasnije svi su bili u uniformama - rekao je on. 

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar