5°C

Beograd

Photo: Tanjug/Rade Prelic

Izvor: Tanjug

BRNABIĆEVA OTKRIVA VIZIJE I PLANOVE KOJIMA STREME: "Okolnosti su usporile novu vladu ali se naziru konture, biće promena zakona!"

Konture nove vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće personalnih promena i promena zakona o ministarstvima, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić.

BRNABIĆ O VUČIĆEVOM GOVORU U NJUJORKU: "Neće mu oprostiti"

Ona je takođe rekla da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Brnabić je istakla i da je, nakon govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama, jasno zašto Zapad toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Premijerka je rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

- Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena, i onih u okviru zakona o ministarstvima.

- Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza - izjavila je Brnabić.

Ona je potvrdila da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta.

- Sad kad je sve prošlo što je bilo u septembru, sada idu sa drugim lažnim vestima, kao da će struja poskupeti za privredu na 120 evra po megavatu, to je laž, sad je struja 95, mi to subvencionišemo, ali tako će ostati - rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da se u prethodnim godinama išlo na gasifikaciju Srbije i da sada ima manje toplana na mazut nego u vremenu bivše vlasti.

- Tamo gde je još uvek mazut, mi smo ga naručili i u robnim rezervama je, naručili smo dodatnih 30.000 tona da budemo bezbedni - rekla je premijerka.

Brnabić je saopštila da je predsednik Vučić u govoru na Generalnoj skupštini UN podsetio na osnovne principe međunarodnog prava, povelju UN koja treba da garantuje mir u svetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta.

Nakon govora Vučića, prema Brnabić, jasno je zašto Zapad toliko insistira i toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

- Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije - rekla je premijerka Brnabić.

To je taj kamičak u cipeli koji bi da izbace, tako što će rešiti to pitanje i više nećemo moći da se pozivamo povelju UN i da ih podsećamo na licemerje, rekla je premijerka.

- Oni koji nisu poštovali teritorijalni integritet Srbije dobro su čuli reči predsednika Vučića, a da li će nešto promeniti neće, ali mu neće oprostiti jer je rekao istinu - navela je Brnabić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar