6°C

Beograd

Photo: Printscreen/TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

Milorad Dodik u emisiji "ĆIRILICA" na TV HAPPY: "Politička borba za Republiku Srpsku je možda i teža bila nego sama oružana!"

U emisiji "ĆIRILICA" na kanalu TV HAPPY razgovarali smo sa srpskim članom predsedništva BiH Milorad Dodikom, između ostalog i o predstojećim izborima u BiH, na kojima je Dodik kandidat za predsednika Republike Srpske.

"Očekujem pobedu, šta drugo, ja sam navikao da pobeđujem", rekao je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na konstataciju novinara Milomira Marića da je Dodik branio Republiku Srpsku od najtežih pritisaka, i kako neki govore da Republika Srpska nije Milorad Dodik, ali da nije bilo Dodika malio šta bi ostalo od Republike Srpske, srpski član Predsedništva je rekao je sledeće:

“To je tačno, nisam ja Republika Srpska, ona je daleko značajnija od i važnija, i u mom životu i u drugim životima. Čovek nekako dođe u poziciju obavljajući pre svega dužnosti koje sam ja obavljao, a predsednik sam Vlade Republike ili član predsedništva već 18 godina. Od nekih 30 godina RS ja sam 18 godina na čelu Republike i to se ne bi moglo desiti da nije bilo volje naroda i to nije floskula. Na svih 12 izbora ja sam pobeđivao, svaki put sam pobedio i svaki put sam imao sigurnu podršku, tako da će se to desiti i ovaj put. Onda je nekima dosadilo biti u opoziciji pa traže razloge uvek...", konstatovao je Dodik.

On je istakao da je politička borba za Republiku Srpsku možda bila i teža od oružane.

"Ja nikada nisam svojatao Republiku Srpsku, ja je volim i zato se prema svakom čoveku u njoj i svakom mestu u njoj odnosim kao prema najmilijem nečemu što želim da negujem, da to raste, da bude dobro i uspešno. Kako drugi to doživljavaju to je druga stvar. Politička borba za Republiku Srpsku je možda i teža bila nego sama oružana. Sva sreća to je bilo za nas koji radimo, a ne za narod. Narod se borio da prevaziđe sve negativne posledice rata koje su bile ogromne: porušene puteve, infrastrukturu, škole, objekte. Vratiti društveni život, socijalni život je bilo veoma teško. Nije to bilo ni malo jednostavno Da nije bilo volje naroda da živi tu i da ostane tu, u gotovo nemogućim okolnostima, kada je bilo lakše otići nego ostati, ostao je značajan broj naših ljudi i gradio Republiku, zato što je voli i zato što je živi.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar