10°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/NATO

Izvor: Tanjug

Misija KFOR-a predvodila je vojnu vežbu za reagovanje u složenim kriznim situacijama pod nazivom "Zlatna sablja" na Kosovu i Metohiji!

Misija KFOR-a predvodila je vojnu vežbu za reagovanje u složenim kriznim situacijama pod nazivom "Zlatna sablja" na poligonu u Novom Selu u opštini Kosovska Kamenica na jugoistoku Kosova i Metohije, saopštio je danas KFOR.

Cilj vežbe, koju je vodio zamenik komandanta KFOR-a, brigadni general Luka Piperni, a učestvovali su i pripadnici Euleksa, bila je integracija različitih sredstava i kapaciteta KFOR-a i testiranje sposobnosti za uspešno reagovanje na svaku pretnju koja bi mogla da ugrozi slobodu kretanja i sigurnost na području KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, na kraju vežbe izrazio je zahvalnost i priznanje za pokazani profesionalizam i posvećenost koju su pokazali svi učesnici, pripadnici KFOR-a i Euleksa.

Kroz redovne vežbe KFOR je zadržao visok nivo operativne spremnosti i naša misija je u potpunosti posvećena primeni Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i obezbeđivanju sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve etničke zajednice na KiM, navodi se u saopštenju.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Rumuniji na poziv kolege Danijela Petreskua!

Misija je u potpunosti spremna da preduzme sve neophodne mere da bi ispunila svoj mandat, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar