3°C

Beograd

Photo: Tanjug/Zoran Petrović

Izvor: Tanjug

MIHAJLOVIĆEVA AMINOVALA EFIKASANO REŠENJE: Opštine, JP i ministarstva predstavili plan o štednji struje!

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je većina jedinica lokalne samouprave resornom Ministarstvu predstavilo plan o smanjenju potrošnje električne energije i da su to učinila i javna preduzeća i ministarstva.

Ministarka Mihajlović: "Moj je lični stav, moramo da budemo uz saveznike, i sve one koji su protiv agresije i protiv rata!"


Mihajlovićeva je, na pitanje Tanjuga da li su lokalne samouprave i institucije predstavile svoje predloge o smanjenju potrošnje električne energije, rekla da su mnoge predstavile svoje predloge o štednji.

Ministarka je navela da je većina jedinica lokalne samouprave uputila Ministarstvu predlog da smanje potrošnju električne energije bude oko 12 odsto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je kazala da je predlog javnih preduzeća da smanjenje potrošnje električne energije bude 5,6 odsto, navodeći da je Elektroprivreda Srbije predložila smanjenja od 3,2 odsto.

Navela je da su državna uprava i ministarstva predložila smanjenje potrošnje od 15 odsto, koliko je resorno ministarstvo i preporučilo.

"To je tek početak, ima još prostora za uštede, a mi ćemo sve informacije transparentno staviti na naše sajtove kako bi bile dostupne svima. Mi moramo da nastavimo da bismo smanjili novac koji dajemo kao država za uvoz električne energije", kazala je Mihajlovićeva.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar