3°C

Beograd

Photo: MUP Republike Srbije

Izvor: Happy BSC

VULIN SA PREDSEDNIKOM EVRODŽASTA: Saradnja u prethodnih godinu i po dana značajno unapređena

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Agencije Evropske unije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast Ladislavom Hamranom, sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje na međunarodnom nivou kada je reč o borbi protiv svih vidova kriminala. 

VULIN REAGOVAO NA NAVODE POJEDINIH MEDIJA: Rusija neće promeniti stav o lažnoj državi Kosovo

Dvojica sagovornika složila su se da je saradnja u prethodnih godinu i po dana između srpske policije i ostalih evropskih policija podignuta na viši nivo. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministar Vulin istakao je da organizovani kriminal ne poznaje granice, da je to globalni problem koji treba rešavati zajednički, jedinstveno, na ozbiljan i odgovoran način.  

- Tokom saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Evrodžasta, u proteklih godinu i po dana, značajno je unapređena operativna saradnja i rad pripadnika Uprave kriminalističke policije sa kolegama iz drugih zemalja, posebno na polju razmene informacija iz oblasti visokotehnološkog kriminala, pranja novca i krijumčarenja ljudi - kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Predsednik Evrodžasta Hamran zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na izuzetnoj saradnji, istakavši da je Republika Srbija pouzdan i siguran partner u borbi protiv organizovanog kriminala. Hamran je dodao da je srpska policija postigla značajne rezultate u proteklih godinu i po dana i da je dala veliki doprinos u zajedničkim međunarodnim akcijama usmerenim protiv svih oblika kriminala. 

Na sastanku je predstavljen projekat "Podrška EU regionalnoj bezbednosti na Zapadnom Balkanu“, čiji je cilj jačanje borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, kao i bezbednost granica. U okviru ovog projekta Evrodžast je jedan od partnera koji sprovode navedeni projekat u oblasti pravosudne saradnje.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar