Izvor: Tanjug
12.10.2022 u 21:29
0

NISU SRBI SAMI SEBI VADILI ORGANE: Pilja istakla da je govor Edija Rame na sednici Saveta Evrope bio skandalozan!

Šefica Delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić-Pilja ocenila je danas de je govor albanskog premijera Edija Rame na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bio skandalozan.

– Edi Rama je pokazao apsolutno nepoštovanje prema instituciji kojoj se obraćao. Umesto da priča o Albaniji, svoj govor je posvetio osporavanju Rezolucije o trgovini organima iste te institucije koja je usvojena velikom većinom – rekla je Pantić-Pilja.

Ona je dodala da je to što je izneo albanski premijer izazvalo veliko negodovanje prisutnih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Njegovo obraćanje je izazvalo veliko negodovanje u plenarnoj sali i ravno je skandalu koji se nije desio u istoriji Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Srpska delegacija je ocenila ovakav govor kao skandalozan, jer nisu Srbi sami sebi vadili organe i sramotno je da na ovakav nacin pokušavaju da se izmene neoborive činjenice i dokazi – istakla je Pilja.

Rama je u govoru na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope zatražio reviziju rezolucije 1782 iz 2011. godine koja je doneta na osnovu izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

Rama je oštro kritikovao postupak koji se protiv bivšeg liedera OVK Hašima Tačija vodi pred Specijalnim sudom u Hagu.

SKANDALOZAN NASTUP RAME U UN Albanski premijer pozvao zemlje da priznaju lažnu državu, kritikovao Specijalni sud za zločine OVK i izveštaj Dika Martija… (VIDEO)

Rama je, između ostalog, situaciju u Ukrajini uporedio sa Kosovom, rekavši “da ne postoji paralela između Krima i Kosova, već između Kosova i Ukrajine“, i od učesnika skupštine zatražio “da Kosovo zovu pravim imenom „Republika Kosovo“, a ne Kosovo“.

Kazao je i da Albanija bez rezerve podržava zahtev tzv. Kosova za ulazak u Savet Evrope i ponovio da Srbija treba da prizna samoproglašeno Kosovo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter