5°C

Beograd

Photo: FOTO TANJUG MINISTARSTVO ODBRANE ANDRIJA GAVRILOVIC

Izvor: Tanjug

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović obišli su Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije!

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su večeras Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi "Jug" kod Bujanovca.

Komandant Centra, potpukovnik Dragan Paunović informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i delokrugu rada tog sastava Centra za mirovne operacije Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministar Vučević obišao je i polaznike Kursa za štabne oficire Ujedinjenih nacija "UNSOC 2022" koji se realizuje u bazi "Jug" i sertifikovan je od strane Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane i dodaje da je Vučević u kratkom obraćanju polaznicima iz osam zemalja poželeo uspešan završetak usavršavanja.

Vučević je, takođe, imao priliku da sagleda kapacitete Centra za realizaciju obuke na trenažerima i simulatorima, a tom prilikom su mu, između ostalog, predstavljeni simulator virtuelnog bojišta VBS-3, medicinski simulator, trenažer za obuku u gađanju iz ličnog naoružanja "LASER SHOT", kao i simulator pogodaka "MILES".

Vučević i Mojsilović zatim su prisustvovali prikazu osposobljenosti Voda za zaštitu snaga Komande za obuku na poligonu Borovac kod baze "Jug" nakon čega je ministar budućim mirovnjacima poželeo da na najbolji način predstavljaju sebe, svoje porodice, Vojsku Srbije i našu otadžbinu.

"Da čuvate mir i građane tamo gde budete bili, ali da čuvate i sebe, da nam se vratite živi i zdravi u otadžbinu, u Srbiju", rekao je Vučević.Dodao je da je ponosan na to što je Vojska Srbije radila na unapređenju obuke i stvaranju uslova da naši, ali i pripadnici drugih oružanih snaga, drugih vojski dolaze kod nas na obuku.

"Želim vam dobro zdravlje, dobru sreću i junačka srca", poručio je Vučević pripadnicima Voda za zaštitu snaga koji će na proleće biti upućen u misiju UNIFIL u Libanu.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar