5°C

Beograd

Photo: Tanjug ministarstvo privrede zoran vujasinovic

Izvor: Happy BSC

MINISTAR BASTA SA AMBASADOROM SLOVAČKE: Jačanje privredne saradnje je obostrana težnja

Ministar privrede Rade Basta i ambasador Slovačke Republike Fedor Rosoha razgovarali su na današnjem sastanku o dodatnom unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa.

Basta je poručio da postoji visok stepen saglasnosti po pitanjima bilateralne i međunarodne saradnje i zahvalio sagovorniku na kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža spoljnopolitičkim prioritetima Srbije - članstvu u Evropskoj uniji i poštovanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

MINISTAR BASTA SE SASTAO SA ANKE KONRAD: Nemačka je najznačajniji trgovinski partner Srbije

Prema oceni ministra treba težiti povećanju i diversifikaciji međusobnih ulaganja koja predstavljaju temelj dugoročne ekonomske saradnje i ukazao je da je jačanje privredne saradnje obostrana težnja, ne samo u nacionalnom i bilateralnom okviru, već i kroz obostrano korisne odnose u okviru multilateralnih inicijativa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ambasador Rosoha je podsetio da Srbija i Slovačka imaju brojne pozitivne primere uspešne saradnje te da je dobar model u tom pravcu organizovanje poslovnog foruma srpskih i slovačkih privrednika.

Sagovornici su se saglasili da sledeće nedelje održe sastanak sa predstavnicima kompanija "Tetravagonka" iz Subotice i "Black Horse" iz Sombora.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar