°C

Beograd

VUČIĆ U OBRAĆANJU KRAJIŠNICIMA: "Oluja" više NEĆE biti!

- Oluja više neće biti jer je Srbija dovoljno jaka da brine o svom narodu i nikome više neće dozvoliti takav pogrom - poručio je večeras predsednik vlade Aleksandar Vučić Krajišnicima na obeležavanju godišnjice proterivanja Srba iz Hrvatske.

On je naveo da je danas težak i tužan dan za Srbiju i Srbe, ali je poručio da "oluja" više neće biti.

- Nikad nisam govorio pred većim brojem ljudi, hvala vam što ste večeras ovde. Želim svim Krajišnicima da se izvinim što su postojali oni u Srbiji koji su u trenutku zločinačke akcije Oluja okretali glavu od vas i nisu dovoljno brinuli o svom narodu - rekao je Vučić.

Dodao je da krivica nikako ne pripada Krajišnicima, već raznim politikama, pogrešnim i lošim, koje su dozvolile nešto što se "u vašem slučaju moze nazvati zlocinačkim konačnim rešenjem".

- Niste nigde pogrešili, vi ste obični ljudi koji su obično i dobro živeli na svojoj žemlji. Ničim niste zaslužili pogrom, bežanje na traktorskim prikolicama, i nemate šta da se stidite toga što oni ne umeju da se stide ni toga što sreću pokušavaju da izgrade na tuđoj nesreći - rekao je Vučić.

Premijer je naglasio da ne veruje u kolektivnu krivicu i da za nesreću prognanih nisu krivi svi Hrvati, već pojedinci koji su bacali bombe na traktorske prikolice i oni koji su ubijali starce.

Vučić je istakao i da odgovori hrvatskim zvaničnicima, slanje protestnih nota služe upravo da bi se neko u Hrvatskoj konačno postideo zbog srpske krvi na rukama i etničkog čišćenja 1995, najvećeg posle Drugog svetskog rata u Evropi.

Vučić je Krajišnicima, ali i Srbima, poručio da Srbija nema nameru da ćuti i onome što se desilo 4. avgusta 1995. godine. On je rekao da je srpski narod i posle 1995. godine, kad je mislio da više nema budućnosti, ustao i da je u stanju da stoji, još bolji, jači i snažniji.

Premijer je naglasio da je Srbija velika za sve, i da nam ne treba veća teritorija, već samo jača i stabilnija zemlja.

Tanjug
Foto: Wikipedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar