Izvor: Tanjug
19.01.2023 u 21:37
0

PREDSEDNIK VUČIĆ IZRAZIO ZADOVOLJSTVO: Er Srbija ostvarila fantastične rezultate bez ikakve državne pomoći

Er Srbija ostvarila profit od 21 milion evra i to u uslovima mešane korone i ukrajinskog sukoba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Er Srbija ostvarila fantastične rezultate bez ikakve državne pomoći, ali je i naglasio da sa nekim preduzećima ipak nije zadovoljan.

– Imali smo izvanredne rezultate u Er Srbiji, na ponos svakog građanina, bez ikakve državne pomoći ostvarili su profit od 21 milion evra i to u uslovima mešane korone i ukrajinskog sukoba, gde imate i skraćeni broj destinacija i nemogućnost da ostvarite sve što želite – rekao je Vučić u Davosu gde je učestvovao u radu Svetskog ekonomskog foruma.

– Da napravite takav rezultat da Njujork postane jedna od profitabilnijih linija, da otvarate nove linije prema Kini, da let ka Čikagu kreće u maju, to su sve ogromne stavari – rekao je predsednik i ocenio da je napravljen ogroman rezultat.

DOBRE VESTI ZA SRBIJU Predsednik Vučić otkriva da imamo šansu da se u narednih nekoliko godina približimo visoko razvijenim zemljama!

Predsednik je rekao odgovarajući na pitanje da li kada govorimo o dekarbonizaciji, zelenoj enegiji, protekcionizmu u SAD, smanjenju i ograničenju državne pomoći u Evropi, možemo zaključiti da bi to mogao da bude novi pravac razvoja u Srbiji i kako bi mogli da bustujemo domaća preduzeća.

– Biće svakako – odgovorio je kratko i naglasio da će Srbija ulagati u zelenu energiju i to mnogo novca.

– Ulagaćemo u zelenu energiju, jer je to način, ne odustajući od onoga što je naše, nećemo da uništavamo sebe i termoelektrane. Čuvaćemo ono što je naše, ali ćemo ulagati u zelenu energiju – naveo je predsednik i dodao da se za to može naći finansijer i to spolja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– To ne znači poklone, naći ćemo povoljno finansiranje za dugi niz godina, ne morate da pravite deficit u budžetu, a stopu javnog duga kontrolišemo na svaki način. To je strašno važno za nas. Verujem da ćemo napraviti dobre rezultate u okviru programa „Čista Srbija“ i novih zelenih investicija, više obnovljivih izvora i balansiranja energije – naveo je predsednik.

Vučić je naglasio da je za to potreban veliki novac.

– Nameravamo to da učinimo, da podižemo bruto domaći prozivod zemlje, jer to utiče na rast plata i penzija – naveo je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter