Izvor: Kurir.rs
18.03.2023 u 12:15
0

KURTI UOČI DIJALOGA U OHRIDU: „Razgovaraće se o planu implementacije jer nema gotovog teksta!“

Premijer Aljbin Kurti obratio se novinarima nakon sastanka koji je imao sa šefom Demokratske unije za integraciju (DUI) Alijem Ahmetijem.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas, uoči razgovora sa predstavnicima EU, da će u Ohridu biti razgovora o planu implementacije sporazuma „jer nema gotovog teksta“.

DVODNEVNI BORAVAK: Kurti danas u Strazburu razgovara sa evroparlamentarcima!

„Sve dok nema gotovog teksta, ne može biti zaključenja razgovora, a dok nema zaključenja razgovora, ne može biti ni dogovora. Ovde sam za principijelan, otvoren, ozbiljan dijalog koji treba da rezultira dogovorom, a dogovor znači konačan i usaglašen tekst. Nisam došao na razgovore o razgovorima, već na razgovore o sporazumima“, rekao je Kurti.

Kurti je, pre sastanka sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom, istakao da je, osim što je optimista, došao „sa dobrom namerom i voljom“.

„Želim da ranije postignuti sporazum, koji nažalost nije potpisan u Briselu 27. februara, bude nastavljen kroz razgovore o planu implementacije i na ovaj način da se završi sporazum o normalizaciji“, dodao je Kurti. On je istakao da će uraditi sve najbolje za javni interes i sve građane bez razlike za nacionalnu pripadnost.

Premijer Aljbin Kurti obratio se novinarima nakon sastanka koji je imao sa šefom Demokratske unije za integraciju (DUI) Alijem Ahmetijem, a da je posle razgovarao sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

„Potom ću ići na sastanak sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a onda ću imati bilateralne sastanke sa evropskim posrednicima, sa Boreljom i Lajčakom, koji prethodi trilateralnom sastanku“, dodao je Kurti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter