Izvor: Sputnik Srbija
13.07.2022 u 13:59
0

AMBASADOR BOCAN-HARČENKO: Moskva se nada da neće biti problema sa tranzitom ruskog gasa preko Bugarske u Srbiju! Ne vide se znaci pogoršanja situacije po tom pitanju!

Moskva se nada da neće biti problema sa tranzitom ruskog gasa preko Bugarske u Srbiju i zasad ne vidi znakove pogoršanja situacije po tom pitanju, saopštio je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

„Bilo bi pogrešno reći da situacija sa Bugarskom, našim odnosima ne izaziva neku nervozu i zabrinutost, ali ipak tranzit se nastavlja. Sve je veoma nestabilno i nepostojano, međutim, ne postoji nijedna činjenica koja bi ukazivala na to da bi tranzit mogao iznenada da se prekine“, rekao je ambasador za televiziju „Rusija 24“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je dodao, bugarska je odgovorna za tranzit ne samo prema Srbiji, nego i Mađarskoj.

Isporuke ruskog gasa u Slovačku iz Ukrajine su stabilne!

„Dakle, to je tranzit u EU. To je partner Bugarske u EU, tako da ukoliko bi Bugarska, Sofija presekla tranzit u tom pravcu to bi značilo veliki problem i neizvršavanje obaveza Bugarske ne samo prema Srbiji, Rusiji, nego i u okviru EU. Do sada nismo primetili nikakve materijalne preduslove i pokazatelje, zato računamo da će se tranzit nastaviti i da će se isporuke gasa odvijati stabilno, u količinama koje su predviđene ugovorom“, pojasnio je diplomata.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter