Izvor: Tanjug
27.03.2023 u 14:35
0

„BIĆE OTVORENA PRILIKA ZA PODSTICAJE PROIZVOĐAČA ELEKTRIČNE ENERGIJE“: Ministarka Đedović sa ambasadorom Brazila Žozeom Maurom!

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ambasador Brazila Žoze Mauro da Fonseka Kosta Koutoa razgovarali su danas o mogućnostima saradnje dveju država u oblasti obnovljivih izvora energije i biogoriva.

Kako se navodi u saopštenju, Đedović je upoznala ambasadora sa strateškim dokumentima na kojima Ministarstvo rudarstva i energetike intenzivno radi kako bi se što pre trasirao put energetske budućnosti zemlje.

Vlada Srbije nedavno je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o obnovljivim izvorima energije i kada se završi skupštinska procedura biće otvoren put aukcijama za podsticaje proizvođačima električne energije iz OIE, rekla je ministarka.

VAŠINGTONSKI GAMBIT, ILI NEMOĆ: Zašto je došlo do sukoba?

– Zakonom će biti definisana odgovornost svih učesnika na tržištu. Dakle, država će nastaviti da podstiče integraciju obnovljivih izvora energije i ulaganja privatnog sektora, ali će istovremeno rešiti pitanje sigurnosti našeg elektroenergetskog sistema – navela je Đedović.

Ambasador Koutoa preneo je iskustva Brazila u korišćenju obnovljivih izvora energije, sa posebnim osvrtom na višedecenijsko iskustvo u oblasti saobraćaja i široko rasprostranjenoj upotrebi biogoriva, odnosno biodizela i etanola.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter