Izvor: Tanjug
03.03.2023 u 07:54
0

AMBASADOR ĐURIĆ I KONGRESMEN TOMAS KIN: Razgovor o dijalogu – zabrinuti jer Priština godinama ne ispunjava obaveze

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je na Kapitol hilu sa kongresmenom Tomasom Kinom, koji predsedava Potkomitetom za Evropu u Odboru za spolјne poslove Predstavničkog doma, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

Ambasador Đurić informisao je kongresmena Kina o nedavno održanoj rundi dijaloga u Briselu, i podvukao da je predsednik Aleksandar Vučić bio izričit po pitanju stava Srbije, zaštite njenih nacionalnih interesa, ali i otvorenosti Beograda za razgovor o načinu implementacije dogovora.

PETER STANO IZNEO JASAN STAV: „Evropski predlog o kome su razgovarali Vučić i Kurti ne treba da bude potpisan“

Ponovio je i zabrinutost naše strane povodom višegodišnjeg neispunjavanja obaveza Prištine, rekavši da takvi postupci narušavaju atmosferu dijaloga i nisu znak ni ozbilјnog pristupa ni poštovanja samog pregovaračkog procesa.

Od pitanja na bilateralnoj agendi, ambasador Đurić ukazao je na važnost otpočinjanja razgovora o strateškom partnerstvu Srbije i SAD sa glavnim akcentom na sferu ekonomske, kulturne i saradnje u oblasti odbrane.

PETAR PETKOVIĆ NA SASTANKU SA ANKE KONRAD: Razgovarao o toku dijaloga Beograda i Prištine (FOTO)

Dvojica sagovornika razmenila su mišlјenja i o aktuelnim energetskim i bezbednosnim pitanjima, kao i o trenutnoj situaciji na istoku Evrope, složivši se o neophodnosti što skorijeg prestanka sukoba i postizanja mira, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter