Izvor: Tanjug
01.04.2023 u 17:09
0

AMBASADOR ĐURIĆ SA KONGRESMENOM MORANOM: Razgovor o dijalogu Beograda i Prištine i ekonomskoj saradnji (FOTO)

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa kongresmenom Natanijelom Moranom, članom Pododbora za Evropu u Odboru za spoljne poslove Predstavničkog doma.

PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA U ITALIJI: Sastanak inicijative Otvoreni Balkan i poseta Međunarodnom sajmu vina VINITALY 2023

Ambasador Đurić je razgovarao sa Moranom o ishodu ohridske runde dijaloga između Beograda i Prištine, i naglasio da je naš tim, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pristupio razgovorima odgovorno i ozbiljno, uz spremnost na svaku vrstu dogovora, ali i neodstupanje od zaštite interesa naše zemlje i prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji kao prioritetima.

Tokom susreta, razgovaralo se i o planovima za dalje jačanje srpsko-američkih kongresnih veza, zatim o „Otvorenom Balkanu“ kao inovativnom modelu regionalnog povezivanja, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima, saopštila je ambasada Srbije u SAD.

Đurić preneo je kongresmenu Moranu čestitke državnog rukovodstva Srbije povodom prvog izbora na mesto predstavnika u Kongresu SAD, izrazivši uverenje da će njegov angažman u okviru kongresnog spoljnopolitičkog odbora doprineti još intenzivnijem razvoju srpsko-američkih odnosa, posebno u kontekstu budućih razgovora u okviru strateškog dijaloga Srbije i SAD.

Govoreći o bilateralnim odnosima, ambasador Đurić ocenio je da poslednjih godina važan stub saradnje Srbije i SAD postala ekonomska saradnja, za šta je dokaz i nedavna trgovinska misija 16 američkih kompanija u Srbiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter