Izvor: BSC HAPPY
17.02.2023 u 18:43
0

ANA BRNABIĆ I LUKA GORI: “ Poslovni forum Srbija-Italija – prilika za jačanje saradnje“

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Italije u Srbiji Lukom Gorijem i predstavnicima italijanske privrede o bilateralnoj saradnji dve zemlje i daljim koracima na unapređenju ekonomskih odnosa dve strane.

Posebna tema sastanka je bilo predstojeće održavanje Poslovnog foruma Srbija – Italija, kojoj dve strane pridaju veliki značaj.

Brnabić je naglasila da bilateralnu ekonomsku saradnju karakteriše veliki obim razmene, koja u 2022. dostigla rekordnu vrednost. Ujedno je ocenila da je predstojeće održavanje poslovnog foruma značajno zbog ekonomskih i političkih veza dveju zemalja, istakavši oblasti informacionih tehnologija, univerzitetske saradnje i veštačke inteligencije kao posebnu važne za dalje produbljivanje saradnje sa Italijom.

Premijerka Brnabić i ministar Gašić obišli renovirane prostorije Uprave za strance

Brnabić je zahvalila ambasadoru Italije na podršci koju nam ta zemlja pruža na evropskom putu Republike Srbije.

Ambasador Gori je istakao da Italija posebnu pažnju pridaje unapređenju privredne saradnje sa državama Balkana, a posebno sa Srbijom. Ujedno je i najavio je da će veliki broj italijanskih kompanija učestvovati na Poslovnom forumu Srbija – Italija.

Italijanske kompanije pretežno posluju u tradicionalnim sektorima u Srbiji, ukazao je Gori i naglasio da je cilj održavanja foruma, pored daljeg jačanja saradnje u ovim oblastima, ujedno i uspostavljanje novih oblasti povezivanja dve zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter