Izvor:
04.06.2019 u 16:20
0

ANA BRNABIĆ: Lamert o evropskom putu Srbije!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Fondacije Konrad Adenauer i nekadašnjim predsednikom nemačkog Bundestaga Norbertom Lamertom o evropskoj perspektivi Srbije, procesu reformi koje sprovodi srpska vlada i dosadašnjoj saradnji sa ovom Fondacijom.

Brnabić je potvrdila je da je priključenje Uniji strateški cilj Srbije i prioritetni zadatak države.

Pored oblasti vladavine prava, kako je objasnila premijerka, fokus vlade u budućem periodu biće na ostvarivanju stabilnog rasta BDP, smanjenju nezaposlenosti i otvaranju novih radnih mesta i u tom smislu povećanju životnog standarda građana.

Bez obzira na to što proces pristupanja Evropskoj uniji zahteva vreme, nekadašnji predsednik nemačkog Bundestaga smatra da Srbija nesumnjivo ima evropsku perspektivu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

On je dodao da je ohrabren učinjenim reformama u oblasti ekonomije, njenoj stabilizaciji i sveobuhvatnoj transformaciji srpskog društva, objašnjavajući da su pred našom zemljom i dalje veliki izazovi na evropskom putu.

Premijerka Brnabić zahvalila je na podršci Nemačke evropskim integracijama i na dobroj saradnji Konrad Adenauer fondacije sa insitucijama u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter