Izvor: Tanjug
10.03.2023 u 13:15
0

ANA BRNABIĆ NAJAVILA VAŽNU REFORMU ZA SRBIJU: Digitalizacija zdravstva i uvođenje eKartona

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će ove godine biti sprovedena veoma velika i važna reforma za Srbiju i njene građane, a to je digitalizacija zdravstva i uvođenje eKartona, koji će povezati državno i privatno zdravstvo i omogućiti da u zdravstvu sve bude na jednom mestu.

Na godišnjoj konferencija o ekonomskim reformama i obeležavanju 15. godišnjice izdavanja NALED-ove publikacije Siva knjiga, sa 100 preporuka za vladu, Brnabićeva je rekla da je već pri kraju uvođenje eAgrara.

BRNABIĆEVA NE KRIJE OPTIMIZAM: Očekuje se da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto!

Takođe, jedna od važnih reformi ove godine će biti, istakla je premijerka, izmena Zakona o planiranju i izgradnji, kojim će biti rešen problem konverzije uz naknadu prava korišćenja u pravo svojine nad građevinskim zemljištem.

– A nakon toga i rešavanje legalizacije objekata. I od 2024. verujem da ćemo biti dosta uspešniji nego ove godine, naglasila je Brnabićeva.

Dodala je da je prošle godine startovao i sistem Socijalnih karata, koji je bio do sada najkompleksniji poduhvat. Čestitala je NALED-u veliki jubilej i dodala da je NALED omogućio svim vladama u prethodnih 15 godina da menjaju Srbiju na bolje i da se poboljša privredni ambijent.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter