Izvor: BSC Happy
03.02.2023 u 15:15
0

BRNABIĆ RAZGOVARALA SA ODIL RENO-BASO: Premijerka se zahvalila na podršci koju EBRD pruža Srbiji (FOTO)

Brnabić i Reno-Baso posebno su razgovarale o saradnji u oblasti naučne i inovacione infrastrukture.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso sa
kojom je razgovarala o saradnji na strateškim projektima.

Premijerka se zahvalila Reno-Baso na podršci koju EBRD pruža Srbiji. Ona je istakla važnost investicija u oblasti infrastrukture i energetike
za razvoj Srbije.

VUČIĆ SA PREDSEDNICOM EBRD: Važan razgovor o strateškim projektima i investicijama (FOTO)

Brnabić i Reno-Baso posebno su razgovarale o saradnji u oblasti naučne i inovacione infrastrukture. Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Kruševcu.

Premijerka je predstavila planove i za izgradnju BIO4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučno- istraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj naše privrede.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednica Vlade i predsednica EBRD razgovarale su o programu dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade u oblasti obrazovanja.

U okviru sastanka, predsednica EBRD Reno-Baso i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su Memorandum o razumevanju između Kancelarije i EBRD-a u vezi sa nastavkom saradnje i podrške koju EBRD pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter