Izvor: Tanjug
08.03.2023 u 19:22
0

ANA BRNABIĆ ČESTITALA MEĐUNARODNI DAN ŽENA: „SNS će nastaviti da se bori za sve bolji položaj žena u Srbiji“

Poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić, čestitala je danas Međunarodni dan žena i izjavila da će SNS nastavi da se bori za sve bolji položaj žena u Srbiji.

-Mi smo stranka koja priča o rezultatima i diči se rezultatima. Usvojili smo novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je jedan od najboljih i najmodernijih u Evropi. Usvojili smo Strategiju za rodnu ravnopravnost, akcioni plan kojim implementiramo u potpunosti tu strategiju- rekla je Brnabić na tribini „Uz vas smo jače“, koju je povodom 8. marta organizovao Gradski odbor Beograd SNS-a.

Navela je da je usvojena i Strategija za sprečavanje i borbu protiv rodno senzitivnog ili rodno zasnovanog nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

PREMIJERKA BRNABIĆ NA KOPAONIK BIZIS FORUMU: Srbija ne treba da bude „trava kada se tuku slonovi“

-U ovom trenutku radimo na akcionom planu, na tome radi međuresorna radna grupa i učinićemo sve da suzbijemo nasilje prema ženama. Takođe, osnovali smo međuresorno koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost-istakla je Brnabić i dodala da je, prema njenom mišljenju, najvažnije imenovanje velikog broja žena na odgovornim funkcijama.

-To pokazuje koliko SNS na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem veruje u žene Srbije, koliko veruje u njihovu posvećenost, odgovornost, zato što danas imamo predsednicu Vlade, kao čelnu osobu na čelu izvršne vlasti -naglasila je Brnabić.

Istakla je da je do skora čelnu poziciju u Narodnoj skupštini držala žena.

-Ali takođe imamo devet žena u Vladi Srbije koje vode neka od najvažnijih resora. Pravdu, evropske integracije, zdravstvo, poljoprivredu, kulturu, energetiku, zaštitu životne sredine, populacionu politiku i mnoge druge resore- navela je Brnabić.

Kako je ocenila, „ono što pokazuje koliko SNS veruje u žene je politika na lokalnom nivou“.

BRNABIĆ NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU: „Politika koju srbija vodi u ovom trenutku je najbolja za našu zemlju, ali i najteža!“

-Velikii broj žena je zahvaljujući SNS i našem poverenju u žene postavljeno da vodi lokalne samouprave. Neki od najvećih gradova u Srbiji po prvi put u istoriji vode žene. Kao što su Niš, Užice ili Kruševac-rekla je Brnabić.

Ističe da u Rasinskom upravnom okrugu postoji šest lokalnih samouprava, a da od tih samouprava, samo u Aleksandrovcu na je čelu muškarac.

-Sve ostalne lokalne samouprave u Rasinskom okrugu vode žene. Žene iz Srpske napredne stranke. Toliko verujemo u žene Srbije i nastavićmo svakodnevno da radimo na tome da poboljšavamo njihov status u Republici Srbiji. Njihov položaj i da im damo da sa njima zajedno delimo odgovornost za to kako se u Srbiji živi -zaključila je Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter