Izvor: Tanjug
28.02.2023 u 16:55
0

Ana Brnabić razgovarala je sa Oliverom Varhejijem: Prioritet Vlade reforme u oblasti vladavine prava, pre svega pravosuđa i medija!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem istakavši da su prioritet Vlade reforme u oblasti vladavine prava, pre svega pravosuđa i medija.

Ana Brnabić je posebno istakla nedavno usvajanje seta pravosudnih zakona u Narodnoj skupštini u skladu sa ustavnim amandmanima, a čiji je cilj jačanje nezavisnosti i samostalnosti pravosudnih organa.

Kada je reč o sektoru informisanja i medija, Vlada je nedavno usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, dok je prioritet završetak izrade pre svega Izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima kao i Zakona o elektronskim medijima.

MINISTAR DAČIĆ IZJAVIO: „Vučić u Briselu pokazao odlučnost, diplomatsku i državničku mudrost“

Dodala je da je takođe veoma važno da se nastavi sa punom primenom Medijske strategije. Varheji je rekao da je važno da se nastavi rad na usvajanju medijskih zakona i ukazao na važnost usklađivanja sa EU direktivama u toj oblasti.

Istakao je važnost i značaj usvajanja seta pravosudnih zakona. Ana Brnabić i Varheji razgovarali su i o energetici i saradnji u toj oblasti. Ana Brnabić je rekla da će izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom biti gotova do kraja 2023. godine i da je za Srbiju izuzetno značajna finansijska pomoć EU za transformaciju u ovom sektoru.

Varhelji je pohvalio način na koji Srbija upravlja migracionom krizom i dodao da je EU spremna da pomogne u daljem rešavanju ovog problema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter