Izvor: Tanjug
20.03.2023 u 19:06
0

KRUCIJALNI RAZGOVORI: Brnabićeva sa Mihaelom Rotom otvoreno o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, vladavini prava…

Predsednik Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihael Rot poručio je da Nemačka podržava priključenje Srbije i Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i ponovio da je na tom putu ključno sprovođenje reformi u svim oblastima društva.

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaelom Rotom, razgovarala o bilateralnim političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Nemačke, evropskom putu Srbije i o vladavini prava.

BRNABIĆEVA NIKAD OPTIMISTIČNIJA DELI VALIDNE PODATKE: „Srbija ima najveći rast izvoza usluga u Evropi od 2017. godine!“

Brnabić je naglasila da partnerstvo dveju zemalja iz godine u godinu sve više napreduje, što potvrđuje i činjenica da je Nemačka broj jedan trgovinski partner Srbije, saopšteno je iz Vlade. Premijerka je istakla da je Nemačka vodeći partner i u razmeni usluga, pre svega u oblasti informacionih tehnologija. Predsednica Vlade je rekla da je srpska ekonomija sve više okrenuta IT sektoru i da izuzetno cenimo činjenicu da velike nemačke kompanije u Srbiji otvaraju sve više svoje centre za istraživanje i razvoj.

Kao primer navela je firmu Continental, koja je u Novom Sadu otvorila i svoj razvojno-istraživački centar, što je od krucijalnog značaja za našu privredu. Brnabić je naglasila da je priliv nemačkih stranih direktnih investicija značajan, imajući u vidu da kompanije iz te zemlje zapošljavaju približno 80.000 radnika u Srbiji. Premijerka je istakla da prioritet spoljne politike Srbije predstavlja članstvo u EU, što podrazumeva i nastavak sprovođenja reformi, u prvom redu zbog boljeg i kvalitetnijeg života građana Srbije.

Kao primer navela je ustavne reforme koje su usvojene prošle godine, što je pratilo usvajanje pravosudnih zakona u Narodnoj skupštini prošlog meseca, a što bi sve zajedno trebalo da doprinese nezavisnijem i efikasnijem pravosuđu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter