Izvor: Tanjug
27.03.2023 u 13:48
0

PREMIJERKA BRNABIĆ SA MINISTARKOM NEMAČKE POKRAJINE HESEN: Razgovori o produbljivanju saradnje u više oblasti

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih.

Brnabić je naglasila da su odnosi Srbije sa pokrajinom Hesen na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dve strane.

Premijerka je podsetila da pokrajina Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama, saopšteno je iz Vlade.

OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Neophodna veća zaštita srpske zajednice na centralnom Kosmetu

Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, premijerka Brnabić istakla Zajedničku izjavu o namerama za saradnju između Pokrajinske Vlade AP Vojvodine i Pokrajinske vlade Hesena, potpisanu 2019. godine.

Tanjug

Kao buduća članica EU, Srbija prepoznaje veliki značaj saradnje sa evropskim regionima, dodala je Brnabić.

Premijarka je ujedno podvukla značaj Savezne Republike Nemačke kao izuzetno važnog privrednog i političkog partnera Srbije, ističući tom prilikom da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima – farmaciji, energetici, auto industriji, kao i saradnji u oblasti nauke i obrazovanja.

Ministarka Putrih je izrazila opredeljenje pokrajine Hesen da nastavi da produbljuje odnose sa Srbijom i AP Vojvodinom, kao i da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, poslanici u parlamentu Hesena iz poslaničkih grupa CDU, LDP i AFD, kao i predstavnici Ministarstva ekologije Hesena i preduzeća Hešen Trade and Investment.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter