Izvor: Kurir.rs
16.03.2023 u 10:26
0

BRNABIĆEVA NE KRIJE OPTIMIZAM: Ovim rečima se zahvalila administratorki Američke agencije za međunarodni razvoj

Kako je istakla premijerka, ove oblasti su ključne za održiv razvoj i stabilnu ekonomiju i mogu činiti značajan udeo u rastu bruto domaćeg proizvoda.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zahvalila je administratorki Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Samanti Pauer, na pomoći te agencije od 2001. godine, koja je omogućila značajne reforme u srpskom društvu i privredi.

ANA BRNABIĆ NA SASTANKU SA ESKOBAROM: „Cilј Srbije očuvanje mira i stabilnosti i jačanje saradnje u regionu“

U jučerašnjem srdačnom jednočasovnom razgovoru, Brnabić je naglasila da Srbija budućnost vidi pre svega u oblastima tehnologije, inovacija i veštačke inteligencije, saopštila je vladina pres služba.

Kako je istakla premijerka, ove oblasti su ključne za održiv razvoj i stabilnu ekonomiju i mogu činiti značajan udeo u rastu bruto domaćeg proizvoda.

Premijerka je podvukla da Vlada Srbije izuzetno ceni konkretne rezultate postignute kroz saradnju sa USAID-om, kao i da posebno vrednuje spremnost te američke agencije da doprinese daljoj transformaciji u oblastima informacionih tehnologija i energetske efikasnosti.

Brnabnićeva je istakla da je Srbija čvrsto opredeljena za unapređenje saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, vođena sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba i usluga i tradicionalno značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći. SAD su, kako je istakla, naš najveći partner u izvozu usluga.

Samanta Pauer je istakla spremnost USAID da nastavi sa uspešnom saradnjom koju ostvaruje sa Srbijom, kao i da pozitivno ocenjuje dosadašnje rezultate koji su postignuti angažmanom ove agencije.

Pauerova je ujedno prenela podršku Sjedinjenih Američkih Država domaćim reformskim procesima i evropskom putu Srbije, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter