Izvor: Sputnjik
22.03.2023 u 21:44
0

BOCAN-HARČENKO PORUČIO: Zapad želi da zataška priču o posledicama NATO agresije po građane Srbije

Zapad želi da zataška temu radioaktivnog zračenja i njegovog efekta na zdravlje ljudi, ocenio je danas ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, komentarišući NATO agresiju na Srbiju i podsećajući da je Severoatlantska alijansa tada prvi put upotrebila municiju sa osiromašenim uranijumom.

Ruska strana je veoma aktivno sarađivala sa Beogradom u pokušaju da se osvetle sve posledice koje je ova municija imala po građane Srbije, rekao je ruski ambasador u intervjuu za televiziju „Zvezda“, ali ovi napori nisu naišli na odobrenje na Zapadu.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“NA HAPPY TV: „Si je pokazao da zapadnjaci nisu gospodari sveta!“

-Aktivno smo pomagali Srbima po ovom pitanju i proučavanju posledica. Pomagali smo im i u tome da uzburkaju javnost, ali zapadnjaci su se protivili tome, kao što to nastavljaju i sada vrlo aktivno da rade. Oni žele da kompletno zataškaju temu NATO agresije i njenih posledica -objasnio je Bocan-Harčenko.

Ipak, kako je rekao, Srbi nemaju nikakve sumnje u štetne posledice radioaktivne municije koja je bacana na njihovu teritoriju i narod devedesetih godina.

-Postoje vrlo konkretni podaci, vršena su istraživanja. Od tada (NATO agresije) je prošlo četvrt veka- poručio je ambasador i dodao da je vrlo teško naći ubedljivije dokaze od onih koje je prikupila srpska strana, a koji se tiču posledica korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom.

„ZAPAD ŽELI DA UKRAJINA BUDE UNIŠTENA“: Zaharova oštro o planu Velike Britanije

Podsetio je da je primećen eksponencijalan rast broja onkoloških bolesnika koji su živeli upravo u mestima na koje je bacana ova opasna municija. Sva istraživanja ukazuju na to da je uzrok njihovog obolevanja visoka radioaktivnost, naglasio je ambasador.

Diplomata je prokomentarisao činjenicu da se London, sudeći prema izjavi zamenice britanskog ministra odbrane Anabel Goldi, sprema da sličnu municiju isporuči Kijevu. Rekao je da to pokazuje da Englezi ne mare za Ukrajince.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter