Izvor: HAPPY BSC
02.12.2022 u 13:36
0

BRNABIĆ I ERIN E. MEKI: Razgovori premijerke i direktorke USAID-a o razvojnim prioritetima Srbije i saradnje sa SAD (FOTO)

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa direktorkom za Evropu i Evroaziju Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Erin E. Meki koja je prvi put u poseti Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na sastanku se razgovaralo o razvojnim prioritetima Srbije, kao i o oblastima u kojima ta agencija sarađuje sa našom zemljom od 2001. godine u okviru razvojne pomoći Vlade SAD Srbiji.

Brnabić je predstavila prioritete reformske agende Vlade Srbije, dok je Meki istakla posvećenost USAID u nameri da nastavi da pruža podršku naporima Srbije u jačanju demokratskih institucija i podsticanja ekonomskog rasta predvođenog privatnim sektorom.

Tokom razgovora Brnabić i Meki, posebno su se osvrnule na energetski sektor, njegovu održivost, stabilnost i nezavisnost, energetsku diversifikaciju, kao i zaštitu životne sredine, kako bi se obezbedile sve energetske potrebe Srbije.

Premijerka je informisala Meki o napretku naše zemlje u podršci tehnološkom preduzetništvu, što vodi Srbiju ka cilju da postane još snažniji centar u oblasti inovacija koji ima potencijal za otvaranje novih radnih mesta za mlade.

Na sastanku se razgovaralo o podršci USAID-a ovim naporima kroz aktivnosti u projektima “Preduzmi ideju” i “Srbija inovira” koje rade na okupljanju relevantnih strana kako bi se stvorio jak sistem koji podržava inovacije u našoj zemlji.

Druga oblast partnerstva o kojoj se razgovaralo bila je podrška USAID-a Vladinoj agendi za nastavak usklađivanja demokratskih institucija Srbije sa standardima Evropske unije. Namera USAID-a je da u narednim godinama, usmerava i projekte kojima đe biti obezbeđena podrška reformama.

-Tokom 21-godišnjeg partnerstva, Sjedinjene Američke Države su uložile više od 1 milijarde dolara u razvoj Srbije, a programi USAID-a čine oko 75 odsto te investicije. Čvrsto verujem da je najbolja moguća budućnost Srbije u EU, a USAID će nastaviti da pomaže Vladi da usvoji neophodne reforme i krene dalje tim putem -rekla je Meki.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.



*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter