Izvor: Kurir.rs
01.06.2023 u 17:27
0

Brnabićeva sa delegacijom Odbora nemačke privrede za Istok o nastavku saradnje

Šef delegacije dr Tomas Narbeshuber je izneo da je robna razmena dve države prošle godine bila rekordna, da je premašila osam milijardi evra i izrazio je nadu da će se i ove godine nastaviti stabilan rast.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom Odbora nemačke privrede za Istok. Sagovornici su konstatovali dosadašnju veoma uspešnu saradnju, a kao značajne oblasti za dalji nastavak saradnje odredili energetiku, obrazovanje i digitalizaciju, saopšteno je iz Vlade.

ANA BRNABIĆ PORUČILA: „Situacija na KiM napeta i nikad teža, moramo očuvati mir“

Premijerka je istakla da su bilateralni ekonomski odnosi Srbije i Savezne Republike Nemačke izuzetno dobri i da je Nemačka vodeći privredni partner Srbije.

Sagovornici su se saglasili da, pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima – energetici, auto-industriji, kao i saradnji u oblasti nauke i obrazovanja.

Pored članova delegacije Odbora, sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter