Izvor: BSC Happy
03.06.2023 u 21:45
0

„ZNAČAJAN DAN ZA NAŠU DRŽAVU“: DAĆIĆ NA ERDOGANOVOJ INAUGURACIJI

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas  inauguraciji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Inauguraciji je prisustvovao veliki broj zvanica na različitim nivoima, od šefova država i vlada do ministara spoljnih poslova i predsednika parlamenata. Naravno, ovo je sve u cilju razvoja naših bilateralnih odnosa, koji se inače sa Turskom razvijaju u dobrom smeru. U tom smislu, očekujemo da i u sledećem mandatu predsednika Erdogana naši odnosi budu bolji na svim nivoima, od političkog nivoa, pa do ekonomskih, kulturnih, turističkih i svih drugih veza koje mi razvijamo uspešno u poslednjim decenijama – izjavio je šef srpske diplomatije.

Ministar Dačić iskoristio je priliku i za susrete i razgovore sa nizom svojih kolega. Među brojnim svetskim zvaničnicima koji su prisustvovali ceremoniji u
Ankari bili su generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin, mađarski premijer Viktor Orban, predsednik Venecuele Nikolas Maduro, šefovi velikog broja država iz Afrike, sa Bliskog Istoka i iz Azije.

„TO JE NEPOŠTOVANJE ŽRTAVA, MOLIM VAS NEMOJTE“: PREMIJERKA zamolila da se ne objavljuju snimci i fotografije žrtava iz „RIBNIKARA“

Sve u svemu, ovo je bio značajan dan za našu državu, zbog toga što smo bili prisutni na mestu gde se okupio veliki broj svetskih zvaničnika – zaključio je Dačić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter